До кінця року на Вінниччині запрацюють мобільні групи з протидії домашньому насильству

Новини Вінниці / До кінця року на Вінниччині запрацюють мобільні групи з протидії домашньому насильству

З грудня у Вінницькій області працюватиме чотири мобільні бригади соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства. Нині спеціалісти вже пройшли підготовку та готові розпочинати роботу.

Із грудня у Вінницькій області працюватиме чотири  мобільні бригади соціально-психологічної допомоги  жертвам домашнього насильства. Нині спеціалісти вже пройшли підготовку та готові розпочинати роботу.

Як розповіла NaПарижі  директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Олена Стоялова, до складу бригад входять психологи та соціальні працівники. На першому етапі  пілотного проекту мобільні групи покриватимуть лише вісім районів Вінниччини.

"Створено бригаду на базі Вінницького району, яка обслуговуватиме ще й Калинівський.  Гайсинська група  надаватиме послуги і в Тростянецькому, Могилів-Подільська - охопить  також Чернівецький район, Барська -працюватиме і  в Мурованокуриловецькому. Це не просто буде психолог і фахівець соціальної роботи у районі і про нього ніхто не буде знати. Про цю бригаду знатимуть у лікарнях, поліції та школах, щоб відбувалася фахова переадресація, аби вчасно надавалася допомога тим, хто постраждав від насильства. На сьогодні усі чотири мобільні бригади забезпечені  автомобілями  для екстреного виїзду до потерпілих. Їх надав Фонд народонаселення ООН в Україні. Поки що це пілотний проект, але такий досвід має знайти відображення на всій території області", - зазначила Олена Стоялова.

До речі, сьогодні, 25 листопада, стартує Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства", що триватиме до 10 грудня. За статистикою, серед трьох жінок в Україні одна потерпає від насильства в родині. Протягом 9 місяців надійшло 6385 звернень від вінничан щодо насильства. Із яких  5672  -  від жінок, 65  - від дітей, 648 -  від чоловіків.

Нагадаємо, напередодні, 24 листопада,  будівлю Вінницької ОДА підсвітили помаранчевим кольором на знак початку щорічної  Всеукраїнської акції  "16 днів проти насильства". Вінниця  стала 16 містом, що долучилися до такого флешмобу.

 

Саша ГРИГОРОВСЬКА

 

Саша Григоровська

25 листопада, 2017