Для вінницької Ниви обрали головного тренера

Новини Вінниці / Для вінницької Ниви обрали головного тренера

На загальних зборах ГО «Футбольний клуб «Нива-Вінниця» було прийнято рішення про те, хто однойменну команду очолить 37-річний місцевий фахівець Нгаха Коллінз, який в 2016-17 роках виступав за вінницький колектив і був його капітаном.

На загальних зборах ГО «Футбольний клуб «Нива-Вінниця» було прийнято рішення про те, що однойменну команду очолить 37-річний місцевий фахівець Нгаха Коллінз, який в 2016-17 роках виступав за вінницький колектив і був його капітаном.

Потрясіння для «Ниви» відбулися наприкінці 2018 року. Спочатку команду залишив головний тренер Денис Колчин, а потім і президент Василь Вовк. У керівництві не знайшли спонсорів,продовжують сподіватися лише на підтримку обласної та міської влади, а тому обмежені у коштах. Ставку вирішили робити на місцеві кадри. Через це вибір тренера є прогнозованим.

Коллінза називають першим в Україні тренером камерунського походження. Українське громадянство він отримав у 2017-му, хоча виступав за різні колективи з 2004 року. Як гравець лінії атаки, камерунець виступав у «Красилів-Оболоні», луганській «Зорі», «Ністру» (Отачь, Молдова), алчевській «Сталі», краматорському «Авангарді», ФК «Вінниця» і у «Ниві».

Після завершення кар'єри гравця Пунгуе Коллинз Стробель Нгаха тренував дітей, відкривши власну футбольну академію.

Крім головного тренера на зборах був затверджений і весь тренерський штаб. Спортивним директором призначили Михайла Куницю, адміністратором команди - Геннадія Трофименка, старшим тренером - Олега Шумовицкого, тренером з фізпідготовки - Олену Колос, тренером - Віктора Жака. Перші збори «Нива» проведе на початку лютого.

Макс Мельник

29 січня, 2019