«Для вас важливий мандат і недоторканість, для мене -Україна»: Рада не підтримала відставку Гройсмана. Як голосували депутати з Вінниччини? (ВІДЕО)

Новини Вінниці / «Для вас важливий мандат і недоторканість, для мене -Україна»: Рада не підтримала відставку Гройсмана. Як голосували депутати з Вінниччини? (ВІДЕО)

Лише 97 народних депутатів із 226 необхідних проголосували сьогодні за відставку Прем’єр-міністра, екс-мера Вінниці Володимира Гройсмана.

Лише 97 народних депутатів із 226 необхідних проголосували сьогодні за відставку Прем’єр-міністра, екс-мера Вінниці Володимира Гройсмана.  

Перед голосуванням спікер ради Андрій Парубій наголосив, що поважає рішення Гройсмана піти у відставку, але  переконаний, що у ці важкі для країни часи важливо зберігати стабільність.

«Важливо зберігати стабільність в Уряді, в державі, поки хтось робить експерименти над країною. Ви маєте працювати, щоб не допустити економічного колапсу, щоб був стабільний розвиток економіки. А для цього необхідно, щоб Уряд і Прем’єр продовжили роботи», - сказав Андрій Парубій.

Сам Володимир Гройсман після провального голосування за його відставку закликав депутатів «не плодити ненависті» та об’єднуватись для рішень, що мають принести користь Україні:

«Кроки, які ми робили, тільки розпочинають зміни, вони можуть бути швидшими, якщо парламентські фракції будуть об’єднуватись і голосувати… Скільки можна плодити ненависті? Деякі ваші виступи - абсолютно штучні, ми ж знаємо одне одного… Для вас важливий мандат і недоторканість, для мене важлива Україна», – сказав Володимир Гройсман, звертаючись до своїх опонентів.

Переважно голосували проти відставки, не голосували взагалі, або ж утримались депутати від фракції Блоку Петра Порошенка. Зокрема, із «мажоритарників» з Вінниччини не брали участі в голосуванні Олексій Порошенко, Олександр Домбровський, Іван Мельничук, Юрій Македон, утримались Іван Спориш, Петро Юрчишин та Микола Кучер, а Руслан Демчак проголосував проти відставки Гройсмана.

Приблизно так само голосувала фракція «Народного фронту», із позафракційних відставку Уряду підтримав 31 депутат, «за» проголосувала також більшість фракцій «Опоблоку», разом з ними відставку Гройсмана підтримали приблизно половина «Самопомочі», 3 депутати із групи «Відродження», більшість фракції Радикальної партії Олега Ляшка, усі члени фракції «Батьківщини», окрім відсутніх. Не голосували депутати від групи «Воля народу».

Нагадаємо, перед голосуванням Володимир Гройсман наголосив, що ніколи не тримався за посади і не буде триматися.  

Сергій Маламура

30 травня, 2019