Для шкіл Вінниччини цього року планують придбати 16 автобусів

Новини Вінниці / Для шкіл Вінниччини цього року планують придбати 16 автобусів

Цього року на придбання шкільних автобусів на Вінниччині на умовах співфінансування виділено майже 16,5 мільйона гривень. Крім того, 7,3 мільйона гривень передбачено на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів. Про це на обласній серпневій конференції працівників освіти повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.

Цього року на придбання шкільних автобусів на Вінниччині на умовах співфінансування виділено майже 16,5 мільйона гривень. Крім того, 7,3 мільйона гривень передбачено на придбання спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів. Про це на обласній серпневій конференції працівників освіти повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.  

За його словами, у поточному році планується придбати 16 шкільних автобусів. Поки що, куплено один автобус за 1,7 млн грн в Іллінецькій ОТГ.  Кошти шукали з різних джерел.

Загалом, за інформацією профільного департаменту, у минулому навчальному році на Вінниччині функціонувало 794 заклади загальної середньої освіти, в яких навчалося 162 тисяч учнів.

Нині в області створено 48 опорних шкіл, які мають 70 філій. Наразі опорні заклади створюються у Тростянці. Липовці та селі Сальниця Хмільницького району.