Для очистки Бугу на Вінниччині планують купити ще один земснаряд за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

Новини Вінниці / Для очистки Бугу на Вінниччині планують купити ще один земснаряд за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища

Сьогодні, 1 серпня, Вінницька обласна конкурсна комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розподілила кошти на підтримку 10 проектів природоохоронного спрямування.

Сьогодні, 1 серпня, Вінницька обласна конкурсна комісії обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розподілила кошти на підтримку 10 проектів природоохоронного спрямування.

Зокрема за рішенням членів комісії було підтримали пропозицію придбати сміттєвози для окремих територіальних громад, а також про придбання обладнання для відновлення і підтримки гідрологічного режиму водних ресурсів області (земснаряд).

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, серед поданих пропозицій, які надійшли на розгляд комісії, чимало перехідних проектів, які вже реалізовуються, однак їх потрібно дофінансувати .

 «Це і будівництво системи каналізації у селищі Стрижавка та реконструкція споруд очистки господарчо-побутових стічних вод з улаштуванням нової системи біологічної очистки в селищі Глухівці  (ці проекти розпочато у 2017 році). Також надійшла пропозиція на підтримку проекту щодо придбання насосного обладнання для заміни зношеного на каналізаційно-насосній станції  КП«Іллінціводоканал».

Наступний проект стосується очистки частини річки Вільшанка на території Турбівської селищної ради. Селище Турбів - це новий проект, на який повністю готова проектно-кошторисна документація. Загалом, стосовно розчистки річок в області, варто зазначити, що після розчистки р. Десенки,  ми спостерігаємо значний позитивний вплив на річку Південний Буг» , - наголосив Андрій Гижко.

За словами посадовця, також на розгляд конкурсної комісії подано проекти щодо реконструкції прибережної зони орнітологічного заказника місцевого значення «Тростянецький» в селищі Тростянець; врегулювання річки Домаха з реконструцією шахтного водоскиду в с.Березна.

В результаті засідання комісією прийнято рішення підтримати 10 заявлених проектів.

Раніше, NaПарижі повідомляв, що очільник Вінницької ОДА В. Коровій перевірив, як чистять Десенку у Стрижавці за 4 мільйони гривень