Для чого на Вінниччині фазанів випустили у мисливських угіддях?

Новини Вінниці / Для чого на Вінниччині фазанів випустили у мисливських угіддях?

У мисливських угіддях Немирівськогорайону випустили 200 фазанів. Частина птахів, зокрема 40 осіб, сьогодні,1 серпня, оселилися в лісі поблизу села Сокілець. Розвести фазанів для відновлення популяції вирішили представники українського товариства мисливців та рибалок. Вони сподіваються, що популяція фазанів зросте вже за кілька років.

У мисливських угіддях Немирівського району випустили 200 фазанів. Частина птахів, зокрема  40 осіб, сьогодні, 1 серпня, оселилися в лісі поблизу села Сокілець. Розвести фазанів для відновлення популяції вирішили представники Українського товариства мисливців та рибалок. Вони сподіваються, що популяція фазанів зросте вже за кілька років.

«Ми кожного року випускаємо в наші угіддя по 100-200 фазанів. Сьогодні це 200 птиць молодняка- їм по два-три місяці. Фазанчики розподілили по первинних організаціях у нашому районі, загалом вісім точок», — каже голова Немирівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) Євген Панасюк.

Мисливці переконують місця, які стають новою домівкою для популяції королівських птахів, ідеальні.

«Територію вибрали тому, що тут дуже багато поживи для них, комах, близько річки, дерева. А для фазана це важливо, адже він ночує лише на дереві. Вдень шукає собі їжу в очереті. Випускаємо птахів, адже хочемо їх розмножити, щоб була потужна популяція фазана. Раніше фазани не могли самостійно розмножуватися у дикій природі в нас,  тому що були холодні зими, сильні морози – не приживалися. Тепер клімат став більш сприятливим», -  каже Євген Панасюк.

Птахів купили в Іллінецькому лісгоспі. На початку осені фазани будуть розміром з дорослого птаха, самці важитимуть 1,5-1,7 кг, а самки до 1 кг.

«В минулому році ми тут випускали фазанів з вольєру із Білої Церкви, тому маємо позитивний досвід, адже птиці, які  торік  випущені тут прижилися. Аби оновити кров, цих придбали із вольєрів в Оратові. До речі, самка відкладає приблизно від 10 до 18 яєць, які висиджує, проте дуже великий відхід 50%, виживає від 5 до 8 пташеняток», - розповів головний мисливцезнавець обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР) Андрій Кравчук.

Полювати на фазанів нині заборонено. Вони ще маленькі. 

«Полювати на них будуть років через п’ять, а зараз це забороняється. Хто порушить заборону, сплатить штраф у 2 тисячі гривень іотримає виключення з нашого товариства», - наголосив Євген Панасюк.

Нагадаємо, у найближчі вихідні на Вінниччині розпочнеться сезон полювання на пернату дичину.