Ділянка міжнародної траси між Гайсином і Уманню стала приводом для жартів водіїв

Новини Вінниці / Ділянка міжнародної траси між Гайсином і Уманню стала приводом для жартів водіїв

Вінничани виклали у Facebook відео, яке знімали, долаючи відстань від Гайсина в бік Умані. Після зими дорога «усіяна» ямами. Автівка змушена була рухатися з мінімальною швидкістю, а люди хитатися з боку у бік. Мабуть, тому вони жартували, хоча не завжди коректно.

Вінничани виклали у Facebook відео, яке знімали, долаючи відстань від Гайсина в бік Умані. Після зими дорога «усіяна» ямами. Автівка змушена була рухатися з мінімальною швидкістю, а люди хитатися з боку у бік. Мабуть, тому вони жартували, хоча не завжди коректно про те, що залишаться "без ходової".

Саме ця дорога є єдиним шляхом, який поєднує Вінниччину з південними та східними регіонами. Довелося терпіти. Звісно, на відео водій та пасажир не дуже підбирають вислови, коли кажуть про відчуття від подолання «перепон». Емоції зашкалюють, зрозуміло…

Втім, міжнародна траса М-12 – не єдина, яка весною майже зруйнована. Не кращим чином висловлюються водії і про дорогу, яке з’єднує Київ з Одесою. З 2012 року вона майже не ремонтувалася, тому нині теж не відрізняється «рівністю».

Про штучні перешкоди при пересуванні регіоном керівник Служби автодоріг у Вінницькій області Ігор Корольчук попереджав ще два тижні тому. На сайті відомства він наголошував на виявленні значних уражень ямковістю, тріщинами, вибоїнами, тощо. За словами чиновника, найскладніші ділянки у Гайсинському, Могилів-Подільському, Літинському та інших районах.

Виникненню деформації на полотні слугує комплекс причин. Це часті перепади температури через 0оС в зимовий період, що призводять до розмерзання та замерзання води у шарі дорожнього одягу, вік доріг, адже будувались вони понад 40 років тому і не витримують сучасного навантаження, а також порушення міжремонтних строків.

«Враховуючи масштаби ураження доріг, ми застосовуємо усі необхідні методи, можливі до настання сприятливих погодних умов для початку сезону робіт. Для забезпечення проїзду виконуються роботи холодним асфальтобетоном. На ділянках, де немає якісного водовідведення і у ямах стоїть вода, ми засипаємо їх щебеневими сумішами. Це запобіжний засіб для забезпечення проїзду і безпеки», – наголосив Ігор Корольчук.

Відео за посиланням:

https://www.facebook.com/100011163459182/videos/569760290072748/

Макс Мельник

1 квітня, 2018