Держаудитслужба заявила про порушення в мерії Гнівані, через що міська скарбниця втратила чималі кошти

Новини Вінниці / Держаудитслужба заявила про порушення в мерії Гнівані, через що міська скарбниця втратила чималі кошти

Через низку порушень у Гніванській міській раді бюджет цього містечка втратив 722 тис. грн. Фахівці Держаудитслужби влаштували масштабну перевірку фінансово-господарської діяльності Гніванської міської ради – з початку 2014-го по 1 грудня 2017 року.

Через низку порушень у Гніванській міській раді бюджет цього містечка втратив 722 тис. грн. Про це повідомляється сайті Держаудитслужби України.
Фахівці згаданого відомства влаштували масштабну перевірку фінансово-господарської діяльності Гніванської міської ради – з початку 2014-го по 1 грудня 2017 року. Її результати такі: понад 177 тис. грн до скарбниці не надійшло від забудовників, з якими мерія укладала угоди, згідно яких вони мали перерахувати до бюджету певні суми коштів на розвиток інфраструктури Гнівані.

Ще понад 100 тис. грн скарбниця втратила через те, що тамтешні чиновники завищували обсяги й вартість різних ремонтно-будівельних робіт.
Понад 400 тис. грн громада втратила через  «невідображення в інвентаризаційних описах незавершеного будівництва генерального плану міста Гнівань». Про інші дрібні порушення не повідомляється.

Міському голові цього міста надіслали листа-вимогу, щоб усунув й не допускав у майбутньому таких порушень, п'ятьох працівників мерії притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати перевірки поінформовано тамтешній відділ поліції.
 

Юрій Ярмощук

25 травня, 2018