Депутати облради ухвалили звіт голови ОДА Валерія Коровія

Новини Вінниці / Депутати облради ухвалили звіт голови ОДА Валерія Коровія

Сьогодні, 15 червня, на черговій сесії Вінницької облради першим питанням порядку денного був звіт голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія. Очільник ВОДА доповідав про досягнення області та результати роботи у 2017 році.

Сьогодні, 15 червня, під час чергової сесії Вінницької облради першим питанням порядку денного депутати заслухали звіт голови Вінницької облдержадміністрації Валерія Коровія. Очільник ВОДА доповідав про досягнення області та результати роботи у 2017 році.

 Зокрема, голова ОДА розповів про забезпечення безпеки населення області. Та як вдалося впоратися із викликами, які приніс минулий рік, зокрема і вибухами на військовому арсеналі неподалік Калинівки.

Щодо оборонного питання, то голова облдержадміністрації зазначив, що Вінниччина одна із областей, яка виконала на 100% всі шість хвиль мобілізації.

Крім того, Валерій Коровій розповів про позитивні зрушення, зокрема, результати започаткованої урядом В. Гройсмана децентралізації. Завдяки реформі надходження до ОТГ зросли на понад 43%, до районів на 39%, міст обласного значення на 36,8%. Тепер громади мають ресурс, аби розвивати свої території.

За словами голови облдержадміністрації, до кінця року на Вінниччині буде створено 6000 нових робочих місць. В область «заходять» нові компанії. Валерій Коровій наголосив, що запровадження електронних закупівель PROZORRO дало змогу зекономити обласному та районним бюджетам 125 мільйонів гривень.

"Загалом, ми виконали завдання, які ставили перед собою, - на 80-85%. Проблем у нас є ще багато, так, нас є всіх за що критикувати. Але на рівні інших областей України - Вінницька, завдячуючи спільній роботі кожного із нас, органів місцевого самоврядування, розвивається, ми рухаємося вперед", - зазначив Валерій Коровій.  

Після звіту депутати перейшли до запитань та оцінки звіту. Більшість обранців, які підходили до мікрофону, підкреслювали, що це перша конструктивна і змістовна доповідь за пророблену роботу. 

В результаті 45 із 54-х присутніх у залі депутатів підтримали звіт керівника Вінницької ОДА.