Депутату Зозулі суд зменшив штраф за новий «Лексус»

Новини Вінниці / Депутату Зозулі суд зменшив штраф за новий «Лексус»

Апеляційний суд Вінницької області погодився з тим, що в діях голови фракції «Укроп» в облраді Григорія Зозулі є провина у несвоєчасній подачі даних у е-декларації щодо придбання авто «Lexus LX 470», але зменшив йому розмір штрафу. Щоб образити чи пожартувати?..

Апеляційний суд Вінницької області погодився з тим, що в діях голови фракції «Укроп» в облраді Григорія Зозулі є провина у несвоєчасній подачі даних у е-декларацію щодо придбання авто «Lexus LX 470», але зменшив йому розмір штрафу. Щоб познущатися, чи пожартувати?..

Як зазначають у прес-службі прокуратури Вінницької області, згідно постанови міськсуду, депутата визнано винним та притягнуто до відповідальності за ч. 2 ст. 172-6 КУАП. Адмінпротокол на Зозулю склали, оскільки він запізнився з поданням повідомлення про суттєві зміни власного майна. Депутат несвоєчасно згадав в декларації про те, що купив недешеву іномарку.

Ні з протоколом про корупційне правопорушення, ні з рішенням суду першої інстанції укропівець, який також працює заступником директора комунального підприємства, не погодився. Згідно з постановою Апеляційного суду суттєвих змін рішення не зазнало, але штраф депутату зменшили.

Коли заслуховувалася справа, депутат Зозуля зазначив, що навіть не намагався приховати «Лексус». Звісно, автівку бачать вінничани, коли Григорій Степанович паркує її біля облради перед сесією. «Запізнення» депутат пояснив тим, що придбав іномарку 10 березня, а в НАЗК повідомив про придбання 24-го. Чотири дні прострочив він начебто через проблеми з сайтом.

«В мене – діти, мама, робота, волонтерська діяльність. Я понад 40 разів їздив в АТО. До того ж не володію комп’ютером. Мені син допомагає», – пояснив у суді Зозуля, не визнавши провини.

Втім, якщо депутат визнає, що не володіє технікою, хоча в облраді запевняють, що витратили бюджетні кошти на навчання депкорпусу, то виникає питання, як там вчать?..

Ще цікаво інше - на якій підставі штрафи зменшують? Мабуть, судді вважають, що для власника «Лексуса» є великим тягарем перерахувати державі штраф у повному обсязі. Здається, що в такий спосіб суд саме намагався пожартувати з депутата.     

Олег Верлан