Депутатку Вінницької міськради Давиденко у «Нових лідерах» визнано кращим «стратегом»

Новини Вінниці / Депутатку Вінницької міськради Давиденко у «Нових лідерах» визнано кращим «стратегом»

Підведено підсумки чергового етапу телепроекту ICTV «Нові лідери», ідеєю якого є пошук «креативних, амбіційних людей з чистою репутацією», щоб залучити їх до вирішення проблем державного рівня. Троє людей, які так чи інакше пов’язані з Вінницею, визнані «лідерами від виборців» після остаточної перевірки голосів, що завершилася 3 червня.

Підведено підсумки чергового етапу телепроекту ICTV «Нові лідери», ідеєю якого є пошук «креативних, амбіційних людей з чистою репутацією», щоб залучити їх до вирішення проблем державного рівня. Троє людей, які так чи інакше пов’язані з Вінницею, визнані «лідерами від виборців» після остаточної перевірки голосів, що завершилася 3 червня.

Щодо перевірки, яка відбувалася протягом трьох діб, то за даними команди проекту, її не пройшли 16 людей, зокрема троє конкурсантів з топ-50, у яких шляхом вибіркового аудіювання був зафіксований факт «накручування» голосів. Серед тих, кого через це зняли з проекту опинився і вінничанин, екс-депутат міськради Руслан Анфілов, який раніше потрапляв у «число обраних».  

Окрім півсотні лідерів, за яких найбільше голосували потенційні виборці, відбірковий комітет визначив 50 кандидатур на власний розсуд.

Якщо аналізувати сотню переможців, то найбільш затребуваними виявилися конкурсанти з проектами у соціальній сфері. Третина переможців представила саме такі. На другому місці серед напрямків – стратегічна сфера. До речі, з 17 найкращих «стратегів», які потрапляють у наступний етап проекту, є вінничани. Але про земляків згодом.

Майже половина тих, хто подолав другий етап представляють Київ (47 учасників). Львівщина «провела» десятьох, а Одеська область – шістьох. Формально лише два вінничанина пройшли до наступного – третього етапу. Він розпочався з 4 червня. Тепер вже відбірковий комітет із сотні обере десятку для четвертого етапу.

З вінничан найбільше голосів у другому етапі набрала депутатка міськради від «Батьківщини» та проректор університету «Україна» Ганна Давиденко. У загальному заліку в неї четвертий результат – 1744 голосів, який став «переможним» у напрямку «Стратегія». Вона тепер сміливо може називати себе ліпшим стратегом у місті.

На 19 місці у загальному заліку  – радник Вінницького міського голови Андрій Юсов, за якого віддано 1128 голосів. Це шостий результат у стратегічному напрямку. Він подавався від Одещини, але нині працює у Вінниці. На 39 позиції опинився голова місцевого осередку партії «Народний контроль», власник медіа та компанії, що працює у сфері вторсировини, Володимир Воловодюк. З 1016 голосами він здобув 8 місце серед «стратегів». Чомусь саме ця категорія популярна серед тих, кого пов’язують з Вінницею.

  

Проект «Нові лідери» асоціюють з власником медіа-групи Віктором Пінчуком, тому ставлення до нього серед вінничан різне. Від схвальних відгуків до ігнорування. Мабуть це закономірно. Інша справа, що розуміють автори проекту саме під «новими лідерами». Багато хто з учасників пробували себе у політиці, вони навіть не скривають певний досвід.

Також вінничани певним конкурсантам закидали те, що начебто вони фігурують у кримінальних справах. Або фігурували. Не будемо перераховувати та згадувати… Таких багато. У жодному випадку, про кого б не йшлося, вина доведеною не була. Також не можна казати, що для потрапляння у топ-50 важливо бути при владі чи в опозиції. На місцевому рівні ці поняття настільки розмиті, що й опозиційна депутатка часто підтримує рішення, які важливі для громади попри іншу позицію самої партії.  

Олег Верлан

4 червня, 2018