День Соборності у Вінниці: "живий ланцюг", державний гімн просто неба, "смачна карта" і покладання квітів

Новини Вінниці / День Соборності у Вінниці: "живий ланцюг", державний гімн просто неба, "смачна карта" і покладання квітів

У День Соборності України у Вінниці на центральному мосту майже сотня вінничан створили символічний "живий ланцюг єднання". Долучилася до акції, яку анонсувало ВО "Свобода", переважно молодь. Активісти, які сьогодні, 22 січня, об’єднали два береги Південного Бугу, тримали у руках червоно-чорний та жовто-блакитний стяг.

У День Соборності України у Вінниці на центральному мосту майже сотня вінничан створили символічний "живий ланцюг єднання". Долучилася до акції, яку анонсувало ВО "Свобода", переважно молодь. Активісти, які сьогодні, 22 січня, об’єднали два береги Південного Бугу, тримали у руках червоно-чорний та жовто-блакитний стяг.

Тримаючись разом, вінничани усі разом на мосту заспівали Гімн України.

Цього ж дня на Європейській площі Вінниці на честь Соборності України вінничани провели акцію "Гастроєдність України". Біля вінницької водонапірної вежі накрили стіл та частували усіх охочих традиційними українськими стравами, які характерні для усіх регіонів України. Зокрема пригощали картоплею по-уланівськи, баношем, дерунами, гречаниками, смаженим м’ясом, ковбаскою, вертутою, бринзою, пиріжками з капустою та плациндами, зігрівали узваром та чаєм."Смачну" карту країни організувала ГО “Вінницька Європейська стратегія”. Готували ж смаколики шеф-кухарі місцевих ресторанів, представники громадських організацій і місцеві депутати.

Офіційні урочисті заходи, присвячені 99-й річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, відбулися в обласної філармонії імені Миколи Леонтовича. З нагоди свята керівники області та міста вручили вінничан державні та урядові нагороди.

До того ж відбулося покладання гірлянд до місць, які символізують пам'ять про події періоду Української Народної Республіки, українських героїв, які поклали своє життя за соборність та незалежність нашої держави.

Катерина ГОРБАТЮК