Чи буде проведена негайна мобілізація?

Новини Вінниці / Чи буде проведена негайна мобілізація?

Якщо воєнний стан буде введений, то що очікує військовозобов'язаних громадян України? Зокрема, як зазначив Президент, рішення про введення воєнного стану «не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена відповідна робота з резервом першої черги». З минулої ночі українські прикордонники, нацгвардійці, працівники поліції, СБУ та ДСНС перейшли на посилений варіант несення служби. Із Законом України «Про правовий режим воєнного стану» можна ознайомитися за ось цим посиланням.

Як відомо, учора військові катери РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС ЗСУ, що здійснювала перехід з Одеси до Маріуполя. Російські військові затримали кілька українських кораблів. Серед наших військових є поранені й травмовані. 

Після того Президент Петро Порошенко зібрав Воєнний кабінет, на якому обговорювалася ситуація у Керченській затоці, зокрема – напад на українських військових.

Затим на екстреному засіданні РНБО України було рекомендовано Президенту й Верховній Раді ввести в країні воєнний стан на 60 діб. Це питання парламентарі почнуть розглядати сьогодні о 16:00.

Якщо воєнний стан буде введений, то що очікує військовозобов'язаних громадян України? Зокрема, як зазначив Президент, рішення про введення воєнного стану «не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена відповідна робота з резервом першої черги».

 Минулої ночі українські прикордонники, нацгвардійці, працівники поліції, СБУ та ДСНС перейшли на посилений варіант несення служби.

Із Законом України «Про правовий режим воєнного стану» можна ознайомитися за ось цим посиланням.

 


 

Юрій Ярмощук

26 листопада, 2018