Чому вінницьку мерію закликають забрати фігури «помаранчевих хлопчиків» з пішохідних переходів?

Новини Вінниці / Чому вінницьку мерію закликають забрати фігури «помаранчевих хлопчиків» з пішохідних переходів?

Навесні 2017 року у Вінниці з'явились перші фігури пішоходів-школярів, які за задумом мерії мають змусити вінничан уважно переходити дорогу. «Помаранчеві хлопчики», саме так називають їх вінничани встановлені по всьому місту, переважно на біля шкіл, дитячих садочків. Однак не всім містяни вважають, що фігури приносять користь.

Навесні 2017 року у Вінниці з'явились перші фігури пішоходів-школярів, які, за задумом мерії, мають змусити вінничан уважно переходити дорогу. «Помаранчеві хлопчики», саме так називають їх  вінничани, встановлені по всьому місту, переважно біля шкіл і дитячих садочків. Однак не всі містяни вважають, що фігури приносять користь.

Приміром, сьогодні, 21 січня, вінничанин Леонід Леонідович Побережний опублікував петицію до Вінницької міськради, аби забрати фігури «уважних школярів», які встановлені біля пішохідних переходів. На його думку, через них стають малопомітними пішоходи.

За день однодумців у автора петиції не знайшлося, адже електронне звернення до мерії не підтримав жоден вінничани. Аби у міській раді петиція хоча б була розглянута необхідно 350 електронних підписів.