Чому Тимошенко скасувала брифінг у Вінниці? Страшні вінницькі журналісти, «все за розкладом» і помста

Новини Вінниці / Чому Тимошенко скасувала брифінг у Вінниці? Страшні вінницькі журналісти, «все за розкладом» і помста

Напередодні візиту лідера «Батьтківщини» Юлії Тимошенко до Вінниці прес-служба місцевої обласної організації запросила журналістів на брифінг з кандидаткою у президенти. Проте нечисленним вінницьким представникам ЗМІ, які чекали на нагоду поспілкуватися з політиком, заявили, що зустріч скасовується. Чому? Є кілька причин і всі вони стосуються Вінниці.

Напередодні візиту лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко до Вінниці прес-служба місцевої обласної організації запросила журналістів на брифінг з кандидаткою у президенти. Проте нечисленним вінницьким представникам ЗМІ, які чекали на нагоду поспілкуватися з політиком, заявили, що зустріч скасовується. Чому? Є кілька причин і всі вони стосуються Вінниці.

По-перше, зазначимо, що запрошення на брифінг було розіслано на редакційну пошту багатьом виданням 5 березня. У листах вказувалося, що представникам ЗМІ потрібно мати журналістські посвідчення, а їх чекають на 10 годину.

По-друге, у Facebook серед місцевих журналістів розгорнулася дискусія, а чи варто йти на захід?.. Певна тенденціозність оточення Тимошенко до окремих журналістів інколи обертається казусами. Наприклад, як минулого разу, коли лише з особистого дозволу Юлії Володимирівни двом журналістам, які півгодини тримали піднятими руки, аби задати питання, це дозволили під кінець прес-конференції.

Але нині насправді брифінг навіть не був присутнім у затвердженому графіку перебування Тимошенко на Вінниччині. NaПарижі вдалося отримати документ, в якому розписано все по годинам.

Тобто, на 8.30 політик, як і планувалося, зустрілася з місцевою молоддю, а фактично з представниками кількох ГО, що завжди лояльно ставилися до «Батьківщини» та навіть балотувалися від політсили на виборах.

Більше Вінниці у розкладі не було. Далі – з 10.00 по графіку переїзд Юлії Тимошенко до Іллінців. Жодного брифінгу. Жодних журналістів. То чому ж запрошували? Можна припустити, що основною причиною стала помста вінницьким медійникам, переважна більшість яких знаються на незручних запитаннях. Всі не відфільтруєш.

Знову ж таки можна припустити, що у місцевої «Батьківщини» затаїлася образа. Напередодні вийшов «провал» з мітингом перед початком сесії облради. Ніхто з прихильників партії не прийшов з прапорами, хоча очільниця облорганізації Людмила Щербаківська анонсувала захід. Журналісти посміялися з організаторів.

Черговим «провалом» стала «акція» на сесії. «Вимогу» поставити питання «про імпічмент» президенту, як вимагали в керівництві партії, провалили не без участі вінницьких журналістів, які зняли сюжети про фейкових донаторів «Батьківщини» - безробітних, що начебто по 150 тисяч перерахували до партійної скарбнички.

Хіба таке прощається?.. А якою може бути помста журналістам – розповсюдити фейк про кілька десятків журналістів одночасно, складно, тому їх запросили на брифінг, знаючи, що на нього не має часу. Щоб витратили свій час, чекали…

Дивна помста? Дивна. Яка є. Звісно, це версія. Цікаво ще й те, що більшість тих, кого не бажали бачити на брифінгу навіть не збиралися йти. Принаймні, так кілька журналістів написали у соцмережах.