Чому Тарута підтримав Тимошенко, а свою кандидатуру з виборів не зняв

Новини Вінниці / Чому Тарута підтримав Тимошенко, а свою кандидатуру з виборів не зняв

Сергій Тарута не зняв свою кандидатуру у відведений законом термін, до 7 березня, і юридично залишається кандидатом у президенти, його ім’я буде в бюлетені.

Сергій Тарута не зняв свою кандидатуру у відведений законом термін, до 7 березня, і юридично залишається кандидатом у президенти, його ім’я буде в бюлетені.

Тарута не стане подавати заяву про зняття, а продовжить кампанію. Буде агітувати за Тимошенко і за об’єднання всіх проукраїнських сил.

«Своїм виборцям я сьогодні кажу: якщо ви за мене – голосуйте за Юлію Тимошенко!», - заявляє Сергій Тарута.

Зберігши свою квоту в окружних виборчих комісіях, Сергій Тарута зможе протидіяти фальсифікаціям. Порошенко сформував за рахунок технічних кандидатів понад 50% складу дільничних комісій і це ставить під загрозу чесний підрахунок голосів. Квоти в окружних виборчих комісіях тих кандидатів, які знялись до 7 березня, розподілені на користь Порошенка і його технічних кандидатів.

ЦВК перерозподілила 38 керівних посад в окружних комісіях. Ці позиції були закріплені за п’ятьма кандидатами, які вирішили знятися з виборів. Якщо виходити з духу й букви закону, то ці 38 позицій мали б бути пропорційно розподілені між всіма кандидатами. Але ЦВК розподілила їх лише між 14 кандидатами.

При цьому жодної посади не отримали представники таких кандидатів як Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Олександр Вілкул, Сергій Тарута, Олександр Шевченко, які представляють серйозні політичні сили, що висунули їх на вибори, які беруть активну участь у виборчій кампанії.

Замість цього самовисуванець Порошенко отримав 8 позицій, самовисуванка Юлія Литвиненко - 7 позицій, самовисуванці Петров та Ригованов отримали відповідно 6 і 2 позиції. Петров, нагадаємо, значиться в бюлетені – над Порошенком, а Ригованов – відразу за ним.

Запитайте у людей, чи знають вони Петрова й Ригованова? Малоймовірно. Тому що такі як вони, скоріш за все, й замислювались як технічні кандидати для Порошенка, щоб можна було контролювати перебіг виборів.

Тому «Основа» та її офіційний кандидат у президенти Сергій Тарута не будуть відкликати своїх представників у комісіях. Ми доручимо їм координувати роботу з іншими чесними проукраїнськими кандидатами, щоб разом ми зуміли зупинити фальсифікації, які намагатиметься робити влада на кожній дільниці.

Партія «Основа» не буде об’єднуватися із «Батьківщиною». «Основа» планує й надалі працювати самостійно, у тому числі брати участь у виборах до Верховної Ради восени. Нинішнє об’єднання – це надзвичайний захід. Зараз партійні межі стираються у боротьбі за доленосне для всієї країни голосування, яке має стати не лише вибором нового президента, але й імпічментом Порошенка.

Сергій Тарута і партія «Основа» не торгуються із Тимошенко за посади у разі її перемоги на виборах.

«Ми не говоримо про посади, мене це зовсім не цікавить. У мене є особиста місія – мир на моєму рідному Донбасі. І перемога Тимошенко – найреальніший шлях до цього миру», - говорить Сергій Тарута.

«Основа» й особисто Сергій Тарута ведуть активні переговори ще із 4 кандидатами, в тому числі з тими, що мають доволі суттєвий рейтинг, щодо підтримки єдиного кандидата – Юлії Тимошенко. Є усі шанси, що ці перемовини будуть результативними.

admin

28 березня, 2019