Чому на зимову Олімпіаду-2018 не потрапили вінницькі спортсмени?

Новини Вінниці / Чому на зимову Олімпіаду-2018 не потрапили вінницькі спортсмени?

Сьогодні, 9 лютого у містп Пхьончхан в Південній Кореї урочисто відкрили XXIII зимові Олімпійські ігри-2018, на яких упродовж 16 змагальних днів буде розіграно 102 комплекти медалей у 15 видах спорту.

Сьогодні, 9 лютого у містп Пхьончхан в Південній Кореї урочисто відкрили XXIII зимові Олімпійські ігри-2018, на яких упродовж 16 змагальних днів буде розіграно 102 комплекти медалей у 15 видах спорту.

Зимова Олімпіада-2018 триватиме 25 лютого, перші медалі будуть вручені у суботу, 10 лютого. На жаль, цього разу вінничани не боротимуться  за медаль "Білих Ігор-2018". Лижник із Бару Олег Йолтуховський був єдиним спортсменом з Вінниччини, хто претендував на місце в українській олімпійській збірній. Проте не судилося. Про це NaПарижі повідомив начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Чернявський.

"Для участі в Олімпіаді Олег Йолтуховський мав потрапити в ТОП-310 спортсменів світу. На жаль, зараз він 362-й.", - уточнив Сергій Чернявський.

По завершенню Олімпіади у Пхьончхані розпочнеться Паралімпіада. В змаганнях паралімпійців спробують завойовувати медалі троє вінничан.Так, з вадами опорно-рухового апарату виступатиме Ірина Буй (біатлон та лижні перегони). Інші два наших представники – незрячі: Наталя Рубановська та Олександра Казік.