Чому на військовому арсеналі під Калинівки знову зриваються боєприпаси?

Новини Вінниці / Чому на військовому арсеналі під Калинівки знову зриваються боєприпаси?

На території військової частини А1119, яка обслуговує калинівський арсенал, де у вересні минулого року сталися вибухи, почали підривати пошкоджені боєприпаси, що не підлягають транспортуванню. Утилізувати їх мають право лише з 11.30 до 15.30 год.

На території військової частини А1119, яка обслуговує калинівський арсенал, де у вересні минулого року сталися вибухи, почали підривати пошкоджені боєприпаси, що не підлягають транспортуванню. Утілізувати їх мають право лише з 11.30 до 15.30 год.

Більшу частину боєприпасів, як повідомив командир в/ч Микола Батюк, вивозиться для знешкодження на спеціальні полігони в інші області України.

"Відбувається знищення боєприпасів, які не придатні для використання і транспортування. Їх не можна брати в руки, бо це небезпечно. Підривати пошкоджені боєприпаси у військовій частині будуть впродовж зими. За холодну пору року ми хочемо максимально знешкодити пошкоджені боєприпаси, бо не відомо, як вони себе "поведуть" весною та літом, коли підвищиться температура повітря", - зауважив Микола Батюк.

Військовий зауважив, що після вибухів на 48-му військовому арсеналі, що неподалік Калинівки, у Вінницькій області був створений штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. У жовтні 2017 року командир військової частини А1119 Микола Батюк звернувся у штаб з офіційним листом, у якому просив дозволу на підрив тих боєприпасів, які неможливо транспортувати. І 18 жовтня 2017 року на засіданні штабу такий дозвіл було надано.

Для жителів навколишніх сил, запевнив Микола Батюк, підрив боєприпасів не несе небезпеки.

Раніше NaПарижі повідоляв, що боєприпаси із військового арсеналу, який під Калинівкою, утилізовуватимуть на полігонах Житомирщини. Таке рішення було прийнято після того, як мешканці Лісової Лисіївки не дозволили підривати боєприпаси поруч із своїми хатами.

Саша ГРИГОРОВСЬКА

За інформацією: day.kyiv.ua/uk