Чому активісти просять депутатів облради висловити недовіру начальнику патрульної поліції

Новини Вінниці / Чому активісти просять депутатів облради  висловити недовіру начальнику патрульної поліції

Е-петиції набувають все більшої популярності. Щоправда, такий механізм спілкування з міською владою частіше використовують мешканці Вінниці. До обласних депутатів вінничани рідко звертаються із петиціями. Так на сайті Вінницької облради зареєстровано їх лише дві. Перша у 2016 році, а друга 6 червня 2018 року. Однак саме остання викликала шквал емоцій, обговорень та дискусій. У ній активісти просять, щоб депутати висловили недовіру начальнику патрульної поліції області.

Е-петиції набувають все більшої популярності. Щоправда, такий механізм спілкування з міською владою частіше використовують мешканці Вінниці. До обласних депутатів вінничани рідко коли звертаються із петиціями. Так на сайті Вінницької облради зареєстровано їх лише дві. Перша у 2016 році, а друга 6 червня 2018 року. Однак, остання викликала шквал емоцій, обговорень та дискусій. У ній активіст просить, щоб депутати висловили недовіру начальнику патрульної поліції області.

На думку автора петиції Романа Грисюка, керівника вінницьких копів потрібно звільнити - через те, що протягом останніх двох років керівництво Управління патрульної поліції Вінницької області систематично вчиняло дії, що ставлять під сумнів безпеку вінничан та нівелюють довіру місцевих громад до поліції.

«Патрульний Назар Чорний не отримав належного покарання та залишився працювати в УПП у Вінницькій області, попри резонансний випадок нападу поліцейських на вінничанина Євгена Орла у лютому 2018 року, демонстрації посвідчення поліцйських на рівні геніталій, скасування судом постанов, складених Чорним Назаром. Також не покарано поліцейських, що допомагали Чорному Назару у його протиправних діях. Керівництво УПП у Вінницькій області проігнорувало зухвалий та безпідставний напад поліцейських на водія Дмитра Вороновича у квітні 2018 року з фальшуванням 4 постанов про правопорушення, дві з яких вже скасовано у судовому порядку, решту поки не розглянуто», - йдеться у петиції.

Крім того, автор петиції стверджує, що патрульні переслідують активістів низки громадських організацій, зокорема «Дорожній контроль. Вінниця», а також керівник копів відмовляється співпрацювати із «ДКВ» та ГО «АвтоЄвроСила».

Загалом Роман Грисюк навів 15 аргументів, чому потрібно висловити недовіру згаданому посадовцю.

Для того, щоб петицію розглянула влада, необхідно зібрати 1000 підписів. До завершення збору голосів залишилося 89 днів. Із повним текстом петиції можна ознайомитися за посиланням.