Четверті роковини Революції Гідності: вінничани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Новини Вінниці / Четверті роковини Революції Гідності: вінничани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 19 лютого, по всій Україні відбувається вшанування Героїв , які загинули під час Революції Гідності. Зокрема у Києві про розстріли на Майдані нагадали "живим ланцюгом", який створили родичі загиблих та небайдужі українці. Долучилися до флешмобу-пам'яті і рідні Героїв, які були родом із Вінниччини - Максима Шимка, Леоніда Полянського і Валерія Брезденюка.

Сьогодні, 19 лютого, по всій Україні відбувається вшанування Героїв, які загинули під час Революції Гідності. Зокрема у Києві про розстріли на Майдані нагадали "живим ланцюгом", який створили родичі загиблих та небайдужі українці. Долучилися до флешмобу-пам'яті і рідні Героїв, які були родом із Вінниччини - Максима Шимка, Леоніда Полянського і Валерія Брезденюка.

У Вінниці згадували події революції у центрі міста на майдані Героїв Небесної Сотні. Тут учасники Революції Гідності , а також вінничани  поіменно згадали загиблих побратимів, яких забрала кривава зима 2014-го, провели панахиду та запалили свічки.


Під час вечора-пам'яті свідки та учасники Майдану ділилися спогадами, переглядали відеохроніку з найзапекліших протистоянь. Просто неба демонстрували фільм "Зима що нас змінила".

Організатором вечора пам’яті виступила Facebook-спільнота "Річниця Революції Гідності", яку очолює сотник вінницької сотні Артем Михайлов.

"Тут сьогодні зібралися лише однодумці. Ми не влаштовували широкомасштабного дійства. Свідомі збираються біля свідомих. 18–21 лютого 2014 року в Україні була стерта межа між миром і війною. Її стерла влада, давши наказ силою розігнати Майдан, який повстав проти тиранії і цивілізаційний вибір України. Лише 18 лютого медслужба Майдану повідомила про 20 загиблих майданівців і близько 500 поранених.

Потім були ще чотири кривавих дні, внаслідок яких загинули більше сотні. Усі вони стали Небесною Сотнею і у ці дні ми вшановуємо пам'ять загиблих побратимів. Сьогодні ми не шукатимемо винних чи нарікатимемо на владу – цього не буде. Всьому свій час. Єдине, що є скептицизм, і люди кажуть, що дарма це все було, як жили так і живемо. Кожен має зрозуміти, що він несе відповідальність за ті події, які відбуваються у нашій державі. І робити щось для розвитку", - розповів Артем Михайлов.