Червоно-чорний прапор знову може зірвати сесію облради?

Новини Вінниці / Червоно-чорний прапор знову може зірвати сесію облради?

Чергова сесія обласної ради, яку Анатолій Олійник скликає на 15 червня, знову обіцяє бути «видовищною». Адже на порядок денний винесено рекордну кількість питань, майже 90. У більшості тих, хто стежить за роботою депутатів, та й схоже самих обранців, віри, що їх усі розглянуть в один день, немає. Депутати неодноразово демонстрували, як їм важко працювати у залі, і після перерви та обіду не завжди могли «зібрати» кворум.

Чергова сесія обласної ради, яку Анатолій Олійник скликає на 15 червня, знову обіцяє бути «видовищною». Адже на порядок денний винесено рекордну кількість питань, майже 90. У більшості тих, хто стежить за роботою депутатів, та й схоже самих обранців, віри, що їх усі розглянуть в один день, немає. Депутати неодноразово демонстрували, як їм важко працювати у залі, і після перерви та обіду не завжди могли «зібрати» кворум.

Крім того, на розгляд винесено питання «червоно-чорного прапору», яке ніби не раз ставало причиною хаосу та емоційних дискусій у приміщенні «під куполом». На одній із сесій опозиційні до влади депутати навіть блокували роботу сесії, й в результаті зірвали її, через дане питання. Сьогодні, 11 червня, під час засідання президії обласної ради депутат від «Свободи» Андрій Вигонюк вніс пропозицію, із 77-го місця на 9-те перенести питання «Про вшанування пам’яті Героїв національно-визвольних змагань» (в даному проекті рішення мова йде про підняття на адміністративному будинку Вінницької обласної Ради, а також на приміщеннях, у яких розміщуються органи місцевого самоврядування, революційного прапора ОУН). Однак його ініціативу колеги не підтримали, при чому голосували три рази.

Не проголосували депутати і за пропозицію А.Вигонюка поставити питання про звернення до Верховної Ради щодо ухвалення «антиолігархічного пакету докорінних перетворень» не 91-м, як у списку порядку денного, а 10-м. Можна припустити, що «політичні питання» для окремих представників громади важливіші, ніж, наприклад, допомога родинам, які втратили своїх рідних під час Революції Гідності чи вінничанам, які отримали поранення в часи Майдану. Його депутати планують розглядати саме десятим.

Чи намагатиметься «Свобода» «протягти» питання «червоно-чорного прапору» та так званого «антиолігархічного пакету» у першу десятку під час засідання сесії - невідомо, принаймні сьогоднішня «невдача» їм цього не забороняє робити. Однак, якщо так, але піде «не по їхньому сценарію», чи не буде зірване засідання, під час якого вирішуватимуть долю комунальних закладів, адже чимало виноситься «кадрових питань» та програм, за якими стоять вінничани? Відповідь на це питання буде уже в п’ятницю…