Чергове отруєння на Вінниччині: кожен дев’ятий із присутніх на поминках опинився у лікарні

Новини Вінниці / Чергове отруєння на Вінниччині: кожен дев’ятий із присутніх на поминках опинився у лікарні

До Хмільницької райлікарні госпіталізовано 9 захворілих, які біли присутні на двох поминальних обідах у селі Лозна 8 червня. Станом на 13 червня пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні. Це вже другий випадок на Вінниччині з початку місця, коли люди труяться на однаковою «схемою» - на поминках, куди страву доставляють з місцевих закладів.

До Хмільницької райлікарні госпіталізовано 9 захворілих, які біли присутні на двох поминальних обідах у селі Лозна 8 червня. Станом на 13 червня пацієнти перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні. Це вже другий випадок на Вінниччині з початку місяця, коли люди труяться за однаковою «схемою» - на поминках, куди страву доставляють з місцевих закладів.

Нагадаємо, після поминального обіду, який організували у приватній садибі в селі Жолоби Томашпільського району Вінницької області, 2-3 червня з діагнозом "Гострий гастроентероколіт" госпіталізовано 15 осіб

Як повідомляють у Держспоживслужбі Вінницької області, в один день в Лозні відбулися два поминальні обіди. Один - в приватній садибі, на якому було присутніх 20 осіб. Інший - в орендованому приміщенні колгоспної їдальні, де зібралося 60 селян.

Як і у випадку у селі Жолоби, у Лозні поминальні обіди організували за типом «виїзної кухні» і страви готувались в одному закладі громадського харчування. Меню зазначених заходів нічим не відрізнялося. На момент початку розслідування залишків страв фахівці знайти вже не змогли...

Зі симптомами, що характеризують харчове отруєння, люди почали зверталися до Хмільника з 9-го по 12 червня. Попередньо встановлено діагноз: «Гостра кишкова інфекція», а сальмонельоз «під питанням». У госпіталізованих середній ступінь важкості захворювання. Проведено позапланове обстеження закладу громадського харчування, де замовлялись поминальні страви.

Макс Мельник

13 червня, 2019