Через селян «Вінницягаз» оштрафували на 7 мільйонів

Новини Вінниці / Через селян «Вінницягаз» оштрафували на 7 мільйонів

Сьомий апеляційний адмінсуд, розташований у Вінниці, підтримав позицію ГУ Держпродспоживслужби та наклав штрафні санкції на ПАТ «Вінницягаз» через селян з Козятинського району. З них газопостачальне підприємство вимагало додаткові платежі.

Сьомий апеляційний адмінсуд, розташований у Вінниці, підтримав позицію ГУ Держпродспоживслужби та наклав штрафні санкції на ПАТ «Вінницягаз» через селян з Козятинського району. З них газопостачальне підприємство вимагало додаткові платежі.

Як зазначають на офіційному сайті головного управління, в грудні 2018 року з колективною заявою звернулись мешканці села Красне Козятинського району. Вони поскаржились на дії працівників Козятинського відділу ПАТ «Вінницягаз». При повірці та заміні газових лічильників, споживачі змушені були за це додатково сплачувати.

«За результатами проведеного позапланового заходу Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області було складено акт № 0044 від 01 березня 2019 року. А 27 березня 2019 року управлінням винесено постанову № 02 "Про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів", якою до ПАТ "Вінницягаз" застосовано штраф у розмірі 7 650 617,30 грн. за порушення умов договору між споживачем і виконавцем про виконання роботи, надання послуги», - вказується в інформації ГУ Держпродспоживслужби.

Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» оскаржило постанову у Вінницького окружного суду. Рішенням цього суду від 29 липня 2019 року адмінпозов товариства до ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області задоволено повністю. Визнано протиправною та скасовано постанову ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 27 березня 2019 року № 02 "Про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів".

В головному управлінні не склали руки, а подали апеляційну скаргу. Як наслідок, 19 листопада 2019 року Сьомим апеляційним адміністративним судом постановлено апеляційну скаргу ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області задовольнити повністю, у задоволені позову АТ «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» відмовлено.

На даний час постанова ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області від 27 березня 2019 року № 02 «Про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України "Про захист прав споживачів"» знаходиться на примусовому виконанні у Староміському ВДВС міста Вінниця Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, АМКУ за ряд порушень оштрафував Вінницягаз на 21 млн грн.