Через підрядників у Вінниці на місяць затягується ремонт тепломереж і подача гарячої води (ФОТО)

Новини Вінниці / Через підрядників у Вінниці на місяць затягується ремонт тепломереж і подача гарячої води (ФОТО)

До 1 вересня жителям вінницьких багатоповерхівок, розташованим на Вишенці, обіцяли завершити ремонт мереж і подати гарячу воду. Наразі відсоток виконаних робіт дозволяє припустити, що їх завершать на місяць пізніше. Отже сотням вінницьких родин слід зачекати.

До 1 вересня жителям вінницьких багатоповерхівок, розташованим на Вишенці, обіцяли завершити ремонт мереж і подати гарячу воду. Наразі відсоток виконаних робіт дозволяє припустити, що їх завершать на місяць пізніше. Отже сотням вінницьких родин слід зачекати.

Як зазначають у  пресслужбі КП «Вінницяміськтеплоенерго», продовжується реконструкція тепломереж централізованого опалення та гарячого водопостачання в мікрорайоні «Вишенька». Реалізовується три проекти, а саме реконструкція мереж опалення та гарячого водопостачання від ЦТП 9/4 по вул. Стельмаха, 27 (протяжністю 548 метрів) і реконструкція аналогічних мереж від ЦТП 7/1 и 7/2 по просп. Юності, 28 (протяжністю 816 і 1068 метрів).

Дані ділянки передали КП «Вінницяміськтеплоенерго» 1 серпня 2018 року від ДП «Теплокомуненерго Маяк». У комунальному підприємстві наголошують на тому, що на 80% мережі там були зношені і потребували термінової заміни. Саме тому минулого року виникали постійні пориви. Комунальне підприємство змушене було ліквідовувати їх своїми силами, хоча, як запевняють, фінансування цих робіт не було передбачено.

На 2019 рік виконання робіт підприємство запланувало. Проте їх виконують підрядні організації ТзОВ «Енергоресурс-Монтаж» та ТОВ «Теплоенергетична компанія».

«Станом на 28 серпня по ЦТП 9/4 – роботи виконані на 85% (завершені роботи, залишилося лише виконати благоустрій), по ЦТП 7/1 – роботи виконані на 42%, по ЦТП 7/2 – на 53 %. Згідно з укладеними договорами з підрядними організаціями роботи планувалося виконати до  вересня. Але у зв’язку із тим, що ті проектні документи, які передали ДП «Теплокомуненерго Маяк» на свої колишні мережі не відповідали реальній картині,  процес заміни мереж затягнувся. Відповідно графіки виконання робіт будуть продовжені - орієнтовно до 1 жовтня», - зазначають у комунальному підприємстві.

 Відповідно і гарячу воду подадуть до будинків на місяць пізніше раніше обіцяного терміну.

Уточнюємо, що у зв’язку з реконструкцією мереж від ЦТП 9/4 призупинена послуга з централізованого гарячого водопостачання по вул. Стельмаха, 17,19,21,29,31,33,35,41,43,43А. Через реконструкцію мереж від ЦТП 7/1 призупинена послуга з централізованого гарячого водопостачання за адресами: вул. Келецька,81,83, просп. Юності, 20/73, 22. Реконструкція мереж  від ЦТП 7/2 обумовила призупинення послуги за адресами: просп. Юності, 32, 44, 46/28,   вул. А. Первозванного, 30, 34, 36, 38, 40, 42, 48, 50, 52, 52А.