Через недофінансування Суспільного, телеканал UA:Вінниця під загрозою закриття

Новини Вінниці / Через недофінансування Суспільного, телеканал UA:Вінниця під загрозою закриття

В наступному році регіональні філії Суспільного мовлення, серед яких і телеканал Ua:Вінниця можуть зникнути. Про це заявив голова правління Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Зураб Аласанія.Причина – загроза недофінансування компанії у 2019 році

В наступному році регіональні філії Суспільного мовлення, серед яких і телеканал UА:Вінниця, можуть зникнути. Про це заявив голова правління Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Зураб Аласанія. Причина –  загроза недофінансування компанії у 2019 році.

«Проектом державного бюджету на 2019 рік на фінансування Суспільного передбачена сума 1,8 млрд грн. Проте народними депутатами Антоном Яценком та Віктором Бондаром уже зареєстрована поправка, яка пропонує забрати з цієї суми 1,04 млрд грн., тобто урізати фінансування Суспільного на 66%», - написав Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook.

Водночас голова правління НСТУ в ефірі Українського радіо зазначив, що ці фінансові виклики суспільний мовник може не пережити

«Перше читання ніколи не є останнім... Можливо вріжуть ще більше. Песимістичні прогнози… Будемо чекати до 15 грудня поки Верховна Рада прийме остаточно держбюджет. Якщо це буде той, що нам загрожує, менше навіть 1 мільярда, тоді йдеться на повному серйозі про закриття регіональних філій. Іншого виходу просто немає», - сказав Зураб Аласанія.

Раніше NaПарижі повідомляв, що аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший» вимкнули за борги, «UA:Вінниця» працює.