Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)

Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)

Відсьогодні, 28 березня, у Вінницькій центральній районній лікарні працюватиме новий ліфт для перевезення пацієнтів після операцій і загалом лежачих хворих. На нього мед заклад чекав з дня побудови, більше 50 років.

Відсьогодні, 28 березня, у Вінницькій центральній районній лікарні працюватиме новий ліфт для перевезення пацієнтів після операцій і загалом лежачих хворих. На нього мед заклад чекав з дня побудови, більше 50 років.

«Фактично з 1965 року будівля лікарні була без зовнішнього ліфта для перевезення лежачих хворих. Тому пацієнти були вимушені або самі підіймались сходами на верхні поверхи, або їх зносили санітарки, фактично на руках. Коли ми звернулись за допомогою у будівництві цього ліфта до облдержадміністрації то нас одразу підтримали і сприяли в отриманні коштів із ДФРР. Також нам допомагали і народні депутати, районна рада та районна державна адміністрація», - розповів головний лікар закладу Олександр Кривов`яз.

Підйомник, який значно полегшить роботу медпрацівникам лікарні та покращить умови перебування хворих у медзакладі, обійшовся 2 млн 100 тис грн.

Оглянув нововстановлений ліфт, а також відремонтовані відділення, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, керівники району.

До речі, у 2018 році суттєво оновлено матеріально-технічну базу лікарні, зокрема придбано медичне обладнання для отоларингологічного відділення, кардіомонітори, електрокардіографи 6-ти канальні, промислові пральні машини та комп’ютерне обладнання.

Протягом останніх чотирьох років у лікарні повністю оновлено дитяче відділення, неврологічне, гінекологічне та отоларингологічне відділення. На черзі капітальний ремонт пологового відділення ЦРКЛ, капітальний ремонт (утеплення стін та заміна покрівлі) будівлі Вінницької центральної районної клінічної лікарні (II-га черга), придбання медичного обладнання для отоларингологічного відділення. Всі ці роботи планують виконати у поточному році.

Лікарня входить до госпітального округу, послугами охоплено не лише населення вінницького району, а й мешканців 65 сіл Тиврівського, Липовецького, Жмеринського, Літинського районів, а також селище Турбів.

 

Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)Новини Вінниці / Чекали більше півстоліття: у Вінницькій ЦРЛ встановили ліфт, який перевозитиме лежачих пацієнтів (ФОТО)
Саша Григоровська

28 березня, 2019