Бунт у Медвежому Вушку переносять на понеділок

Новини Вінниці / Бунт у Медвежому Вушку переносять на понеділок

Після погроз працівниками галузі садівництва перекрити міжнародну трасу поблизу Вінниці та заблокувати дослідне господарство НААК у передмісті «небажаний» керівник, якого тільки призначили, написав «відмову», але остаточно доля посади вирішиться 12 листопада. Тоді стане зрозуміло, що продовжать селяни страйкувати.

Після погроз працівниками галузі садівництва перекрити міжнародну трасу поблизу Вінниці та заблокувати дослідне господарство НААК у передмісті - «небажаний» керівник, якого тільки призначили, написав «відмову», але остаточно доля посади вирішиться 12 листопада. Тоді стане зрозуміло, що продовжать селяни страйкувати.

Нагадаємо, що 9 листопада жителі села Медвеже Вушко звернулися до Української академії аграрних наук з вимогою не «надсилати» їм нового тимчасово виконуючого обов’язки керівника, якого вже представили колективу, та погрожували страйком.

З ранку 10 листопада близько 60 працівників гучно заявили, що відмовляються «коритися» А. Мухарському, а «справу про хабар» щодо колишнього очільника М. Неїлика вважають «замовною». 

Щоб вгамувати протестні настрої, новопризначений керівник написав «відмову». Такий крок дещо заспокоїв селян. Втім, до розв’язання проблемного питання щодо керівництва ще далеко.

Як пояснив Na Парижі голова Вінницької райради Сергій Сітарський, заяву людина може відізвати, тому не варто сподіватися на те, що від посади А. Мухарський відмовився остаточно. Більш того, працівникам повідомили, що у понеділок до села приїде представник академії наук, який і зачитає наказ про призначення керівника господарства. Кого саме призначать, у Києві начебто поки що утаємничують.    

Страйк призупинено. Фактично, селяни можуть повернутися до рішучих дій, якщо до їхньої думки не «дослухаються» та повернуть «небажану» особу у крісло керівника. 

Олег Верлан

Олег Верлан

10 листопада, 2017