Брацлавський коледж приймає дітей на навчання, а ліквідація закладу триває

Новини Вінниці / Брацлавський коледж приймає дітей на навчання, а ліквідація закладу триває

Питання із Брацлавським коледжем на Вінниччині досі висить у повітрі. Його бажання бути самостійним навчальним закладом, а не структурним підрозділом Вінницького національного аграрного університету спровокувало чимало проблем, які приміром 9 липня делегація з області їздила вирішувати до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Питання із Брацлавським коледжем на Вінниччині досі "висить у повітрі". Його бажання бути самостійним навчальним закладом, а не структурним підрозділом Вінницького національного аграрного університету спровокувало чимало проблем. Приміром 9 липня делегація з області їздила вирішувати їх до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич.

Про наміри вийти "з-під крила" ВНАУ частина колективу та керівник коледжу заявили вже давно. З початку року при підтримці студентів неодноразово відстоювали «своє» на акціях протесту, які влаштовували то під будівлею ОДА , то під Брацлавською радою. Більше того, аби їх почули брацлавчани перекривали дорогу.

Врешті аграрний, президентом якого є Григорій Калетнік, відпустив коледж у «вільне плавання» Так, 6 червня, вчена рада Вінницького національного аграрного університету прийняла рішення про ліквідацію відокремленого структурного підрозділу (філії) Брацлавського агроекономічного коледжу ВНАУ. Згідно процедури, освітянський заклад, директором якого є депутат облради Дмитро Рижмань, буде ліквідовано 6 серпня. Це умовно один бік медалі.

Однак, як розповів NaПарижі в.о. директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Володимир Буняк, Брацлавський агроекономічний коледж розпочав вступну кампанію. Заклад досі внесено в Єдину державну електронну базу з питань освіти (ЄДЕБО). А це вже інший бік...

«В принципі, аграрний університет виконав свої зобов’язання, адже дітей, які навчалися у Брацлавському коледжі вони забрали до себе, тобто перевели в Немирів, викладачів теж запропонували перейти. Суть в чому? До 14 липня вони приймають документи на навчання, по 29 число абітурієнти здають іспити. І вже 29-0го о 12 годині має бути наказ про зарахування. Але 6 серпня коледж офіційно призупиняє діяльність. Вчора це питання обговорювалося у Міністерстві освіти і науки, сьогодні - у кабінеті голови облдержадміністрації. До кінця тижня буде точно прийнятий алгоритм роботи даного закладу. Зараз розглядається декілька варіантів, поки не можу сказати, які саме, але в принципі ми рухаємося для того, щоб задовольнити потреби всієї громади», - зазначив Володимир Буняк.

Тобто, найближчим часом освітяни мають знайти вихід з дещо тупікової на сьогодні ситуації. Уточнюємо, до кінця літа коледж, як філію, ліквідують. Інший - самостійний - заклад де-юре не створено. Але діти здають іспити. Вони вважають, що мають навчатися. Тому потрібно розробити алгоритм так званої легалізації коледжу.