Брацлавський коледж просить Міносвіти продовжити йому термін вступної кампанії через дефіцит абітурієнтів

Новини Вінниці / Брацлавський коледж просить Міносвіти продовжити йому термін вступної кампанії через дефіцит абітурієнтів

Брацлавський агроекономічний коледж після виходу із структури Вінницького національного аграрного університету самостійним навчальним закладом так і не стане. Коледж буде філією Вінницького транспортного коледжу. Про це сьогодні повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк.

Брацлавський агроекономічний коледж після виходу із структури Вінницького національного аграрного університету самостійним навчальним закладом так і не стане. Коледж буде філією Вінницького транспортного коледжу. Про це сьогодні повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк.

За словами посадовця, минулої п’ятниці Вінницький транспортний коледж провів раду колективу, на якій було погоджено клопотання Брацлавського агроекономічного коледжу про створення на їх базі філіалу.

«Таким чином, ми даємо можливість працювати вчителям та навчатися дітям. Сьогодні ми їдемо в міністерство, де буде проговорена дорожня карта, підписуємо відповідні накази. Тож Брацлавський агроекономічний коледж буде працювати, як філія транспортного коледжу», - повідомив Володимир Буняк.

Як розповів NaПарижі директор Брацлавського агроекономічного коледжу, депутат облради Дмитро Рижмань, скандальна ситуація вплинула на вступну кампанію, адже бажаючих навчатися на сьогодні дуже мало. Однак в таких умовах, каже він -  це не дивно.

«Ми є в єдиній державній електронній базі з питань освіти, приймаємо абітурієнтів. На сьогодні бажаючих вступити до коледжу вдвічі менше ніж минулого року, заяви на навчання подали 53 дитини. В той час коли в нас державного замовлення було 110, а загалом ліценція на 230 місць. Тому ми вийшли із пропозицією до Міністерства освіти освіти і науки, щоб Брацлавському коледжу продовжили термін вступної кампанії у зв’язку із такою ситуацією, яка сталася. Подивимося, які будуть результати», - зазначив Дмитро Рижмань.

Нагадаємо, Брацлавський коледж приймає дітей на навчання, а ліквідація закладу триває.