Боржників-аліментників Вінниччини будуть працевлаштовувати через службу зайнятості

Новини Вінниці / Боржників-аліментників Вінниччини будуть працевлаштовувати через службу зайнятості

Міністерство юстиції підписало меморандуми про співпрацю з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці, які допоможуть боротися з неплатниками аліментів, які уникають офіційного працевлаштування. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство юстиції підписало меморандуми про співпрацю з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці, які допоможуть боротися з неплатниками аліментів, що уникають офіційного працевлаштування. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами меморандум з службою зайнятості надасть нам можливість отримувати інформацію про вакансії в усіх регіонах України.

«Завдяки цьому ми зможемо працевлаштувати тих неплатників, які не мають роботи для погашення боргу. А таких у нас близько 110 тисяч. Хто не бажатиме працювати добровільно – піде на роботу завдяки такому інструменту, як суспільно корисні роботи. Жоден не зможе ухилитися від обов’язку утримувати власну дитину», - написав Павло Петренко.

Водночас урядовець наголосив, що меморандум з Державною службою з питань праці забезпечить обмін інформацією про боржників по аліментах, які, за підозрою, працюють без офіційного працевлаштування й отримують заробітну плату у "конвертах". Таким чином, інспектори Держпраці матимуть можливість проводити перевірки на підприємствах, на які вказують опікуни дитини.

«Ми надаватимемо їм дані про працівників, які оформлені неофіційно і таким чином ухиляються як від виплати аліментів, так і від сплати податків. Лише за минулий рік ми отримали близько 10 тисяч скарг на таких «спритників», - повідомив міністр.