Боротьба зі сказом: на Тиврівщині мисливцям обіцяють грошову винагороду за голову червоного лиса

Новини Вінниці / Боротьба зі сказом: на Тиврівщині мисливцям обіцяють грошову винагороду за голову червоного лиса

У Тиврівському районі Вінниччини вирішили грошима заохочувати мисливців знищувати червоних лисиць. Як відомо, деякі з цих тварин переносять сказ. За голову лисиці мисливцям обіцяють по 100 грн. Про це повідомляється на сайті Тиврівської РДА. Відстрілювати їх дозволили з початком сезону полювання на пернату дичину, тобто з 4 серпня. «Тиврівською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок прийнято рішення № 2 від 21 липня 2018 року, яким передбачено виділення коштів для преміювання мисливців за відстріл лиса. Відповідно до вищезазначеного рішення, та у зв’язку із виявленням випадків сказу на території району, збудником якого вважається червона лисиця, мисливці отримуватимуть за кожну голову лиса по 100 грн», – зазначається на сайті згаданої РДА.

У Тиврівському районі Вінниччини вирішили грошима заохочувати мисливців знищувати червоних лисиць. Як відомо, деякі з цих тварин переносять сказ. 

За голову лисиці мисливцям обіцяють по 100 грн. Про це повідомляється на сайті Тиврівської РДА.

Відстрілювати їх дозволили з початком сезону полювання на пернату дичину, тобто з 4 серпня.

Як раніше повідомляв NaПарижі, хворого на сказ собаку виявили в селищі Ситківці, що на Немирівщині, а лиса – у Немирові, куди тварина потрапила з довколишніх лісових угідь. 

«Тиврівською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок прийнято рішення № 2 від 21 липня 2018 року, яким передбачено виділення коштів для преміювання мисливців за відстріл лиса. Відповідно до вищезазначеного рішення, та у зв’язку із виявленням випадків сказу на території району, збудником якого вважається червона лисиця, мисливці отримуватимуть за кожну голову лиса по 100 грн», – зазначається на сайті згаданої РДА.
 

Юрій Ярмощук

13 серпня, 2018