Бойова нічия «Ниви» та «Скали 1911» у Вінниці

Новини Вінниці / Бойова нічия «Ниви» та «Скали 1911» у Вінниці

У Вінниці «Нива» приймала «Скалу 1911» (Стрий, Львівщина) у матчі чергового туру Другої ліги України з футболу. Господарі закінчували гру у меншості та пропустили на останніх хвилинах. 2:2… Синдром червоних карток вкотре супроводжує вінничан.

Як повідомляє пресслужба «ниви», у самому дебюті зустрічі, в одній із перших атак, гості повели в рахунку. Після подачі справа Пучковський головою підправляв у ворота. М’яч чудернацьким чином поскакав по поперечині, аж поки не відскочив до Лісовика, який підправив його в ворота – 0:1.

Через 15 хвилин Пучковський уже проривався вздовж лицьової лінії й знайшов пасом Лісовика. Тому відразу пробити не вдалося, довелося розвертатися. Мітив він точно в ворота, але півзахисник Власенко кинувся під м’яч і заблокував потенційно гольовий удар.

На 20-й хвилині «пішла» атака «Ниви» через лівий край, і після удару Петленка м’яч влучив у стійку воріт. Проте трохи пізніше успіх вінничанам приніс стандарт. Взагалі кутовий від Швеця замикав інший оборонець – Борячук, але воротар Солобчук парирував м’яч. Зате першим на добиванні був Никитюк, який і «клюнув» м’яча з близької відстані – 1:1.

«Здавалося, господарі ввімкнуть швидкості й до перерви зможуть навіть вийти вперед, але дограти без пригод їм не вдалося. Коли Фомін стартував на пас із глибини, його перечепив захисник Борячук. Все відбувалося в карному майданчику, тож це вилучення та пенальті. Але Пучковський не зміг перехитрувати воротаря, Вічний виграв 11-метрову дуель. Гості кинули в бій свіжі сили – зокрема, технічний Іванченко вийшов у другому таймі», - вказують у клубі.

«Нива» в меншості змогла вийти вперед. Вагому роль у другій результативній атаці господарів відіграв Власенко, який протягнув м’яча й дав тонкий пас між суперниками на Страшкевича. А той, змістившись правіше від воріт, із гострого кута пробив під поперечину – 2:1.

Граючи з кількісною перевагою, «Скала 1911» могла врятуватися. На 86-й хвилині метрів із 15-ти пробивав з другого темпу Лук’янченко – воротар Вічний зреагував і врятував вінничан від очевидного голу. Проте буквально через дві хвилини кілька стандартів поспіль виконали стрияни, і ось на кутовий Іванченка висунувся Яната й головою підсік м’яча в кут – 2:2.

П’ять очок у господарів, чотири – в гостей. Звісно, одні в меншості та при пенальті суперника можуть бути задоволені й нічиєю, а гості на чужому полі в старожилів ліги здобули вольову нічию. Насправді ж обидві команди могли допрацювати до закінчення й зірвати джекпот у вигляді трьох очок.

Макс Мельник

2 вересня, 2023