Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)

Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)

З 28 червня у Тростянці Вінницької області триває безстрокова акція протесту та блокування мешканцями місцевого спиртзаводу. Активісти та жителі селища блокують усі чотири в'їзди на територію підприємства.

З 28 червня у Тростянці Вінницької області триває безстрокова акція протесту та блокування мешканцями місцевого спиртзаводу. Активісти та жителі селища блокують усі чотири в'їзди на територію підприємства. Акція триває вже четвертий день.

Нагадаємо, що рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20 червня передбачало тимчасове призупинення роботи Тростянецького спиртзаводу до усунення ним порушень щодо екологічного стану. Проте на підприємстві його проігнорували та продовжують викидати неочищені залишки виробництва й отруювати довкілля. Через їдкий сморід жителі райцентру вийшли на акції протесту.

Через те, що спиртзавод, що забруднює довкілля, відмовляється призупиняти роботу: голова Вінницької ОДА Валерій Коровій звернувся до до ГУ Нацполіції та прокуратури області, аби забезпечити виконання рішення обласної комісії.

Захід тростянчан розпочався 28 червня з того, що вони у масках і з пластиковими пляшками пройшли колоною центром селища в супроводі автомобілів, які сигналили. На акцію люди прийшли цілими сім’ями. Вони принесли із собою плакати з гаслами: «Ганьба спиртзаводу, якщо душиться народ», «Громада – це сила. Захистимо своє конституційне право на чисте довкілля», «Дайте нам дихати», «Досить нас травити». Йдучи райцентром, учасники акції вигукували «Тростянець, вставай».

Наразі акція триває четвертий день, адміністрація спиртзаводу не йде на зустріч обласній владі і громаді. Кілька десятків тростянчан облаштували наметове містечко.

Фото зі сторінки Тростянецької ОТГ

Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)Новини Вінниці / Блокада у Тростянці: громада тримає в облозі місцевий спиртзавод, який забруднює селище (ФОТО)