Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні опівдні у Вінниці на площі Європейській розгорнулось «Місце щасливих дітей». Це – серія благодійних фестивалів, які влаштовує Студентська Академія Волонтеріату для допомоги хворим дітям. Насамперед тим, що потребують оперативного втручання. Цього разу студенти-волонтери збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця, який хворіє на важку хронічну ниркову недостатність.

Сьогодні опівдні у Вінниці на площі Європейській розгорнулось «Місце щасливих дітей». Це – серія благодійних фестивалів, які влаштовує Студентська Академія Волонтеріату для допомоги хворим дітям. Насамперед тим, що потребують оперативного втручання. Цього разу студенти-волонтери збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця, який хворіє на важку хронічну ниркову недостатність.

За словами голови комітету культурно-масової роботи Студентської ради Вінниччини Ірини Лозової, зараз Сашкові 17 років, а хворіє він із 10-ти.

«Через те має дуже велику кількість ускладнень, останнє – вкрай важке – на серцеву систему. У нього був септичний ендокардит, абсцес аорти. Потрібна була термінова операція. Ніхто з лікарів за неї не хотів братися. Лише в Інституті серця відомий кардіохірург Борис Тодуров прооперував хлопчика. Саша був у вкрай важкому стані, але дякувати Богу, операція пройшла успішно. Понад два тижні він пробув в Інституті серця, дещо пройшов реабілітацію по кардіологічній системі. Його перевели назад в Охматдит, там він зараз перебуває на гемодіалізі і чекає на пересадку нирки, стоїть на черзі в Білорусі. Про це подбали меценати, ним, зокрема, зараз опікується уже народна депутатка Лариса Білозір та багато громадських діячів», - розповіла Ірина Лозова.

Багато грошей, кажуть волонтери, потрібно саме на гемодіаліз та на лікування усіх ускладнень.

Благодійна акція сьогодні під Вежею у Вінниці триватиме до пізнього вечора. Програма – надзвичайно різноманітна й насичена.

«Загалом у нас буде десять локацій з майстер-класів для дітей: це і творчі майстер класи, малювання акрилом, піском, боді-арт, зачіски для дівчаток, стрижки для хлопчиків і багато всього цікавого. О 16-й годині розпочнеться концерт: запрошено багато учасників із різних талант-шоу, будуть популярні вокальні й танцювальні студії міста, буде благодійний ярмарок, а ввечері, з 20.20 – кіно під відкритим небом. Загалом фестиваль розрахований до 22-ї години», - говорить координаторка проекту «Студентська Академія Волонтеріату» Марина Януш.

Реквізити для допомоги Сашку: 4149 4991 2070 3127 Дозорець Юля.

Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Благодійна акція «Місце щасливих дітей» триває у центрі Вінниці: збирають кошти на порятунок Сашка Дозорця (ФОТО, ВІДЕО)