Біля Вінниці підприємство «без дозволу» забруднювало повітря. Екологи підрахували заподіяні державі збитки

Новини Вінниці / Біля Вінниці підприємство «без дозволу» забруднювало повітря. Екологи підрахували заподіяні державі збитки

Розташоване у Стрижавці підприємство у минулому році понад три місяці здійснювало викиди в повітря. Попри те, що його керівники не мали на це спеціального дозволу. Тобто – свідомо порушували закон «Про охорону атмосферного повітря».

Розташоване у Стрижавці підприємство у минулому році понад три місяці здійснювало викиди в повітря. Попри те, що його керівники не мали на це спеціального дозволу. Тобто – свідомо порушували закон «Про охорону атмосферного повітря».

Усе це у ході позапланової перевірки виявили фахівці державної екологічної інспекції. Вони нещодавно підрахували, що підприємство завдало збитків державі на понад 30 тис. грн. Відшкодувати їх можна добровільно. Якщо це не буде зроблено, то кошти стягуватимуть через суд.

А у Жмеринському районі екологи «вичислили» підприємство, яке півроку незаконно використовувало артезіанську воду. Сума заподіяних державі збитків складає майже 12 тис. грн. Підприємці мають можливість їх відшкодувати, так би мовити, також за власним бажанням.

Юрій ЯРМОЩУК

Юрій Ярмощук

18 січня, 2018