Біля Вінниці невідомі продовжують незаконно зрізати дерева

Новини Вінниці / Біля Вінниці невідомі продовжують незаконно зрізати дерева

На території Якушинецької громади нещодавно зникли 142 дерева. Хто їх зрубав – поки невідомо. Інспектори державної екологічної інспекції у Вінницькій області, виявивши це у ході перевірки, з цього приводу звернулися до поліції.

На території Якушинецької громади нещодавно зникли 142 дерева. Хто їх зрубав – поки невідомо. Інспектори Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, виявивши це у ході перевірки, з цього приводу звернулися до поліції.

Дерева були різних порід і діаметрів й росли за межами згаданого населеного пункту. Коли зловмисників упіймають, ті відшкодовуватимуть нанесені збитки й сплатять штраф. Екологи підрахували, що сума збитків складає майже 155 тис. грн.

Схожий випадок трапився й на території Нападівської сільради, що в Липовецькому районі. Інспектори-екологи виявили, що там зникло майже півсотні дерев. Ті, хто їх поцупив, не зважали на породу чи діаметр стовбура – різали все підряд. Фахівці підрахували, що державі нанесено збитків на майже 49 тис. грн. Правопорушників шукають працівники липовецької поліції.

Юрій ЯРМОЩУК   

Юрій Ярмощук

31 січня, 2018