Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)

Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)

Писанкарі та майстри народного мистецтва з різних куточків України приїхали сьогодні, 3 травня, до Вінниці на всеукраїнське свято «Великодня писанка», що проходить в обласній філармонії. За словами організаторів, свої вміння демонструють 40 писанкарів із 17-ти областей України.

Писанкарі та майстри народного мистецтва з різних куточків України приїхали сьогодні, 3 травня, до Вінниці на всеукраїнське свято «Великодня писанка», що проходить в обласній філармонії. За словами організаторів, свої вміння демонструють 40 писанкарів із 17-ти областей України.

На виставці-ярмарку можна побачити не лише самі писанки, а й їхніх «сестер» - дряпанки, мальованки а також - традиційні для українців вироби народного мистецтва: рушники, килими, вишиванки, гончарні вироби, витвори із лози, дерева й соломи, шкіри та багато іншого.

Крім того, усі охочі можуть взяти участь в найрізноманітніших майстер-класах від провідних писанкарів та народних майстрів.

Театралізованим дійством «Великдень душі в піснях і обрядах» відбулось урочисте відкриття свята на сцені філармонії. Із традиційними для Великодніх свят гаївками та обрядом «Посвяти у писанкарі» виступили фольклорні колективи Вінниччини. Побачити виступи митців у залі обласної філармонії можна і в другій половині дня. Триватиме свято до 19-ї години.

Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)Новини Вінниці / Безліч писанок та унікальних виробів народних майстрів можна побачити у Вінницькій філармонії: триває свято «Великодня писанка» (ФОТО)