Батьки правозахисника Дмитра Гройсмана надрукували календар з його цитатами

Новини Вінниці / Батьки правозахисника Дмитра Гройсмана надрукували календар з його цитатами

Рідні найвідомішого вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана, якого не стало у серпні 2013 року, видали календар з тезами про права людини, який той не встиг зробити за свого життя.

Рідні найвідомішого вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана, якого не стало у серпні 2013 року, видали календар з тезами про права людини, який той не встиг зробити за свого життя.

Минулий,  2018-й рік, був оголошений роком просвітницького проекту в Україні «Я маю право», саме тоді родина Дмитра і почала готувати календар з вказаними пам’ятними датами з правами людини та з цитатами самого Дмитра. Однак видали його вже у 2019 році.

Мати правозахисника Мюда Гехман розповіла про ідею календаря, яку продумав Дмитро:  

— У 2009 році Діма був на міжнародній конференції правозахисників у Лондоні. Там подарували календар з відомими правозахисниками з усього світу. На його сторінках було всього три людини з колишнього СРСР: Андрій Сахаров, Семен Глузман та Дмитро Гройсман. Фото Діми надрукували на сторінці, де вказаний травень. Його день народження — 15 травня.

За словами Гехман, Дмитро запропонував надрукувати схожий календар удома в Україні, однак не з фото правозахисників, а з головними постулатами прав людини: право на життя, на свободу, на рівність тощо.

Вдалось реалізувати ідею лише через десять років. Під знаменними датами зайшли своє місце вислови із виступів, лекцій, публікацій Дмитра Гройсмана, наведені трьома мовами, та ілюстрованими маловідомими фото із життя правозахисника.

Новини Вінниці / Батьки правозахисника Дмитра Гройсмана надрукували календар з його цитатами Новини Вінниці / Батьки правозахисника Дмитра Гройсмана надрукували календар з його цитатами Новини Вінниці / Батьки правозахисника Дмитра Гройсмана надрукували календар з його цитатами Новини Вінниці / Батьки правозахисника Дмитра Гройсмана надрукували календар з його цитатами