«Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речей

Новини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речей

Речі, які вінничани відносять до контейнерів для збору вживаного одягу у У Вінниці роздають малозабезпеченим та багатодітним родинам. Своєрідний «банк одягу» куди вінничани можуть викидати речі, розвантажуючи свої шафи від непотрібного їм одягу, взуття та дитячих іграшок діє в обласному центрі уже два роки. Лише за 2018 городяни зібрали 23 тонни одягу, аби згодом віддати для тих, хто цього найбільше потребує.

Речі, які вінничани відносять до контейнерів для збору вживаного одягу, у Вінниці роздають малозабезпеченим та багатодітним родинам. Своєрідний «банк одягу», куди вінничани можуть викидати речі, розвантажуючи свої шафи від непотрібного їм одягу, взуття та дитячих іграшок, діє в обласному центрі уже два роки. Лише за 2018-ий городяни зібрали 23 тонни одягу, аби згодом віддати для тих, хто цього найбільше потребує.

Загалом до контейнерів для одягу можна кидати чистий чоловічий, жіночий та дитячий одяг, чисте парне взуття,  постільну білизну, сумки, ковдри. Однак, як розповідають у благодійному фонді «Подільська громада» не всі вінничани добросовісні, дехто навіть викидає з одягом недоїдки чи склянки від кави. Тому із зібраних 23 тонн одягу у минулому році, 20–25 % речей довелося викинути через непридатність.

Нгадаємо, що соціальні контейнери для вжитого одягу встановили у Вінниці за ініціативою благодійного фонду «Подільська громада» та комунального підприємства «ЕкоВін». За два роки організували роботу з громадськими організаціями, які після сортування відбирають ті предмети, які можуть знадобитися їхнім підопічним: багатодітним і малозабезпеченим родинам, внутрішньо переміщеним особам і пенсіонерам.

До роздачі одягу долучають громадські організації та квартальні комітети. Найактивніші у цій діяльності останні.

Приміром раз на два місяці одяг з контейнерів роздають в мікрорайоні Олієжир. Роздачу організовує голова квартального комітету «Соняшник» - Антоніна Муржак, яка з власної ініціативи організовує прийом та сортовування речей, а також спеціально для цієї мети винаймає приміщення, куди приходять вінничани. У новому році роздачу організували 15 січня.

«Людей багато приходить -  з трьох квартальних комітетів. Беруть санчата, мішки, торби. Населення біднішає. Нині лише у нас на обліку маємо 20 малозабезпечених родин, а є комітети, де й півсотні назбирається. Перед проведенням роздачі, запрошуємо усіх прийти і підібрати собі одяг. Найчастіше приходять багатодітні матері, які мають по четверо-п’ятеро дітей, а на Малих Хуторах є сім’я, у якої дев’ятеро дітей, одягнути їх за нинішніх цін нереально. А соціальний одяг – це безкоштовно», - зазначила Антоніна Муржак.

Раніше у Вінниці було встановлено три соціальні контейнери для вжитого одягу - на проспекті Коцюбинського, Європейській площі та площі Фонтанній (вул. Зодчих, 16). На сьогодні працює тільки два.

Новини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речейНовини Вінниці / «Банк одягу» для малозабезпечених: понад 20 тонн здали за рік вінничани у контейнери для збору вживаних речей