Балістикою росіяни намагались атакувати Кропивницький: у ПС розповіли деталі та призначення С-400

Новини Вінниці / Балістикою росіяни намагались атакувати Кропивницький: у ПС розповіли деталі та призначення С-400

Російські окупанти з території окупованого Криму атакували балістичними ракетами Кропивницький. У телеграм-каналі «Кримський вітер» писали про шість ракет.

«Щодо балістики, з території Криму було запущено у напрямку Кропивницького. Попередньо, там без наслідків. Скажемо, не досягли своїх цілей ці ракети, які були випущені», - сказав в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Нагадаємо, раніше NaПарижі повідомляв про роботу ППО ранком 22 грудня. У Кропивницькому двічі лунали вибухи. Пізніше начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович зазначив, що ракети було збито у двох районах, а саме Кіровоградському та Олександрійському.

Прямих влучань не було. Уламками пошкодило дахи будинків, паркани, авто. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

У звязку з атакою на Кропивницький Ігнат пояснив, як переважно росіяни використовують С-400.

«Комплекси С-400 не націлені на регіони, це більше виключення - використання їх по земних цілях. Це новітній зенітно-ракетний комплекс С-400 «Тріумф», який здатний знищувати повітряні цілі на великих відстанях. Це буде марнотратство з боку росіян, якщо вони будуть ними бити по наземних цілях», - сказав Ігнат.

Речник пояснив, що окупанти переважно застосовують С-300 для ударів по території України, оскільки цих ракет вони мають багато. ЗРК С-400 загрожують українській авіації.

Загарбники розміщують ці комплекси як у Криму, так і інших окупованих територіях України.

«Росія їх використовує для прикриття повітряного простору. Можливо, для збиття крилатих ракет, якими ми теж завдаємо ударів», - додав Ігнат.

Олег Верлан

23 грудня, 2023