Авіакатастрова на Вінниччинні: військова прокуратура вилучила льотну документацію та опитує свідків

Новини Вінниці / Авіакатастрова на Вінниччинні: військова прокуратура вилучила льотну документацію та опитує свідків

У Генштабі повідомили ім’я одного із двох загиблих льотчиків під час авіатрощі, яка сталася 16 жовтня у Хмільницькому районі, що на Вінниччині. Не вдалося вижити під час падіння літака Су-27 командиру екіпажу , заступнику командира з авіації — начальнику авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України, полковнику Івану Миколайовичу Петренку. Він був підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

У Генштабі повідомили ім’я одного із двох загиблих льотчиків під час авіатрощі, яка сталася 16 жовтня у Хмільницькому районі, що на Вінниччині. Не вдалося вижити під час падіння літака Су-27 командиру екіпажу, заступнику командира з авіації — начальнику авіації повітряного командування «Схід» Повітряних Сил Збройних Сил України, полковнику Івану Миколайовичу Петренку. Він був підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

Дані другого пілота будуть повідомлені пізніше.

«Жертв серед мирного населення немає. За словами місцевих мешканців — очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту і пілоти відвели винищувач від житлових будинків»,- повідомляє МОУ.

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831-ій бригаді тактичної авіації із Миргорода Полтавської області.

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону, ще вчора, 16 жовтня, відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України, «Порушення правил польотів або підготовки до них».

Сьогодні відомство відзвітувала про хід розслідування падіння військового винищувача.

«З метою встановлення причин трагедії група військових прокурорів Вінницького гарнізону, очолювана військовим прокурором гарнізону, продовжує огляд місця трагедії разом із представниками експертної комісії Міністерства оборони України та фахівцями авіаційно-технічної лабораторії. На даний час на аеродромах в Миргороді і Староконстантинові вилучено льотну документацію та документи на літак. Наразі тривають допити свідків щодо обставин вильоту борта, його технічного стану на момент вильоту, даних об'єктивного контролю», - йдеться у повідомленні.