Апеляційний суд продовжив арешт Ігорю Швецю, який сидить у СІЗО вже чотири роки

Новини Вінниці / Апеляційний суд продовжив арешт Ігорю Швецю, який сидить у СІЗО вже чотири роки

Колегія під головуванням судді Мішеніної погодилась із рішенням міського суду про продовження строку тримання під вартою ще на два місяці

Апеляційний суд Вінницької області 5 вересня відмовив Ігорю Швецю, який вже чотири роки знаходиться у СІЗО, у зміні міри покарання, — повідомляє сайт VinMedia. Обвинувачений і його адвокат просили у суду випустити Швеця під цілодобовий домашній арешт. Та колегія під головуванням судді Мішеніної погодилась із рішенням міського суду про продовження строку тримання під вартою ще на два місяці.

Ігор Швець та його адвокат Наталя Красномовець у своїх доводах зазначали, що обвинувачений співпрацює зі слідством, характеризується за місцем проживання та місцем колишньої роботи як порядна людина, має на утриманні одиноку матір.

Разом з тим, Ігор Швець нарешті за чотири роки, що його справу розглядає суд, домігся, аби проти поліцейських, які його затримували, відкрили кримінальне провадження за перевищення службових повноважень, за тортури та психологічний тиск, які чинили на обвинувачуваного під час затримання.

- У серпні 2019 року Ігор Швець, який з тих пір перебуває у вінницькому СІЗО, звернувся до Генпрокуратури та ГБР з заявою про відкриття кримінального провадження за статтями 366, 373 і 374 КК України відносно окремих правоохоронців. У провадженні Вінницького міськсуду перебуває справа, по якій він є обвинуваченим у правопорушенні за ч.3 ст.187 КК України (розбій). Є певні сумніви, щодо розбою, оскільки гроші на банківській картці належала зокрема і Ігорю, - розповідає правозахисник Андрій Бондаренко.

Крім того, хоч справа і стосується вбивства, самого Ігоря підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 4 статті 187, « розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше  приміщення чи сховище». Санкція статті передбачає «позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна». Враховуючи, що за «законом Савченко» чотири роки СІЗО – це вісім років тюрми, цілком можливо, що своє покарання Ігор вже відбув. Хоча прокуратура наполягає саме на тому, щоб Швеця і досі тримали під вартою.

admin

10 вересня, 2019