"Антиаваківська" сесія перенесена. Не прийшли навіть ті, хто ініцюював засідання

Новини Вінниці / "Антиаваківська" сесія перенесена. Не прийшли навіть ті, хто ініцюював засідання

Перша спроба депутатів зібратися на позачергову сесію, напередоні 8 березня, як то кажуть, вишла "комом". У сесійній залі не знайшлося кворому. .

Перша спроба депутатів зібратися на позачергову сесію, напередоні 8 березня, як то кажуть вишла "комом". У сесійній залі не знайшлося кворому. Прийшло 26 депутатів, це при тому, що звернення щодо її проведення підписало 28. Друга спроба провести засідання буде через годину.

На порядок денний сесії, розпорядження про скликання якої "під тиском" окремих вінницьких обранців і активістів, підписав заступник голови Вінницької облради Ігор Хміль, винесено лише одне питання -  звернення до центральних органів влади про негайну відставку міністра МВС А. Авакова, якого вважають "винним" в силовому розгоні наметового містечка 3 березня в Києві. Також у звернення йдеться про створення антикорупційного суду, зміну виборчого законодавства, прийняття закону "Про імпічмент президенту" і скасування депутатської недоторканності.

Найбільше хотіли зібратися на позачергову сесію, 28 депутатів. Вони і підписалися під зверненням, щодо її скликання. Однак щось пішло не так, адже з першого разу зареєструвалося 25 обранців, через  другий раз 26. 

Для того, щоб засідання відбулося у залі має бути 50%+1 депутат від загальної кількості .Тож  заступник голови Вінницької облради Ігор Хміль, який кілька тижнів виконує обв’язки голови, оголосив що переносить сесію на годину.

Опозиційні фракції все ж мали сподівання, що їм таки вдасться проголосувати за відставку Авакова, навіть, без БПП, Аграрної партії та Опозиційного блоку. За словами депутата від "Свободи" Андрія  Вигонюка, для цього потрібна єдність усіх опозиційних фракцій обласної ради.

"Якби прийшли всі депутати від ВО"Свободи", "Радикальної партії Ляшка", "Батьківщини" та "Самопомічі", то були б ці 43 голоси і ми могли б розпочати сесію і голосувати за звернення", - зазначив Андрій Вигонюк.

Цікаво, що журналісти виявилися організованішими за вінницьких депутатів. Адже на ініційовану депутатами сесію, їх прийшло напевне більше ніж місцевих обранців.

"Я сподіваюся, що усі депутати, які підписали звернення прийдуть на засідання. Бо якщо ні, то це взагалі... Ні у які ворота не буде лізти. Наприклад, "Самопоміч" до кінця грала, то підписувала, то не підписувала звернення. Якщо не прийдуть сподіваюся люди дадуть їм оцінку", - зазначив Валерій Скрипченко від ВО "Свобода".

 

Саша Григоровська

7 березня, 2018