Аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший» вимкнули за борги, «UA:Вінниця» працює

Новини Вінниці / Аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший» вимкнули за борги, «UA:Вінниця» працює

Сьогодні, 25 вересня, за борги державний концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення вимкнув аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зурабі Аласанія.

Сьогодні, 25 вересня, за борги Державний концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення вимкнув аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зурабі Аласанія.

«Сьогодні вранці державний концерн РРТ відключив мовлення UA:Перший (за борги держави державі)», - написав він.

Водночас на офіційному сайті Суспільного повідомляється, що Концерн РРТ офіційним листом повідомив НСТУ про припинення аналогової трансляції UA:Перший з 6:27 ранку 25 вересня.

Крім того, концерн повідомив, що заборгованість НСТУ за отримані послуги з трансляції телепрограм становить майже 69,4 мільйона гривень.

При цьому на телеканалі запевняють, що з квітня грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою для НСТУ, не передбачено, що і призвело до боргу перед КРРТ.

«Також в НСТУ зазначили що загалом «дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року становить 220 млн грн. Обов’язковими для сплати до кінця 2018 року, серед інших, є такі видатки: 210 млн грн – оплата праці; 186 млн грн – оплата трансляції; 9 млн грн – на виробництво вже запущених телерадіопрограм; 28 млн грн – комунальні послуги; 15,6 млн грн – податок на землю; 29 млн грн – оплата послуг та матеріалів; 21 млн грн – внесок до Європейської мовної спілки; 5 млн грн капітальних видатків на програмне забезпечення і технічне обладнання; 5 млн грн капітальних видатків на ремонт філій та обладнання», - йдеться у дописі.

Як розповіли NaПарижі у Вінницькій філії Суспільного, телеканал «UA:Вінниця» працює у звичному режимі.

 

 

 

Саша Григоровська

25 вересня, 2018