«Агроспортсмени» кандидата Довганя намагаються у Вінниці сидінням під судом допомогти правосуддю

Новини Вінниці / «Агроспортсмени» кандидата Довганя намагаються у Вінниці сидінням під судом допомогти правосуддю

Близько 15 молодиків спортивної статури у неділю, 27 липня, обрали місцем відпочинку подвір’я Вінницького окружного адміністративного суду. Ймовірно, їхня присутність на вулиці Брацлавській у Вінниці пов’язана з тим, що зі скаргою до суду звернувся кандидат у депутати від «Слуги народу» по 18 мажоритарному округу Павло Довгань.

Близько 15 молодиків спортивної статури у неділю, 27 липня, обрали місцем відпочинку подвір’я Вінницького окружного адміністративного суду. Ймовірно, їхня присутність на вулиці Брацлавській у Вінниці пов’язана з тим, що зі скаргою до суду звернувся кандидат у депутати від «Слуги народу» по 18 мажоритарному округу Павло Довгань.

Колишній вихованець Вінницького аграрного університету, який нині є заступником директора в Науково - дослідном господарстві «Агрономічне», намагається оскаржити результати виборів. За даними ЦВК, на окрузі переміг Олег Мейдич від «Батьківщини» з 23 240 голосами (30,61%). У П. Довганя другий результат – 12 850 голосів (16,92%), а третім є представник «ЄС» Руслан Демчак з 12 101 голосів (16%).

Фактично «срібний» і «бронзовий» результати удвічі менші, ніж у переможця. Також приймав участь у виборах на цьому окрузі й екс-нардеп, очільник ВНАУ Григорій Калетнік, результати якого виявилися невтішними – 5633 голосів (7,42%). У підсумку п’яте місце.

Розуміючи, що за короткий термін молодий політик зібрав доволі багато голосів, він навіть почав пишатися цим у Facebook. У дописі від 24 липня Павло Довгань подякував всім: «Без пустих обіцянок, без підкупу, без впливових родичів - впевнене 2 місце!», хоча й розкритикував деяких конкурентів.

«Не зважаючи на результати виборів! Разом із вами! Ми продовжуємо плідно працювати!», - підсумував кандидат.

Начебто він погодився з результатом, і навіть був ним задоволений. Однак вже 27 липня П. Довгань змінив думку, або його змусили змінити, щоб звернутися до ВОАС із заявою про скасування виборів на 18 окрузі.

«Ваша підтримка мотивувала мене звернутись до адміністративного суду, щодо скасування сфальсифікованих результатів і призначення нових виборів на 18 окрузі.

З огляду на вихідний день, прошу всіх хто може засвідчити побачену роздачу окорочків, сьогодні на засіданні суду, пишіть в приватні повідомлення, або дзвоніть…

Важливий кожен голос підтримки, кожний факт фальсифікації», - звернувся він до фейсбушних» друзів, опублікувавши номер мобільного.

Чи багато з них були свідками ймовірних порушень, і чому вони відразу не скаржилися до правоохоронних органів, коли «побачили»? Принаймні в коментарях під дописом ніхто не вказав, що має безперечні докази фальсифікацій, а не ймовірного підкупу, який припускає кандидат, що програв.

Складається враження, що лише за тиждень після виборів він зрозумів, що можна позиватися, або кандидату поставили завдання спробувати довести в суді, що нібито ці порушення мали місце.  

Так чи інакше, а «друзі» кандидата розвіртуалилися. Біля будівлі суду 27 липня зібралося близько 15 молодиків спортивної статури, які начебто підтримують Довганя. Чому на подвір’ї, а не в свідчать в залі? Зазвичай, у таких випадках кажуть, що «масовка» у суду має стати «тиском» на суд, аби представники Феміди відчували дихання незгодних. Нібито так можна вплинути на ситуацію. Хочеться сподіватися, що «агроспортсменів» судді не побачать і не почують, а щодо позиву, то хоча б відшукають у ньому певний сенс.