«95 квартал» порівняли з «українськими гнидами». Мер Скадовська відреагував на образливі жарти гумористів

Новини Вінниці / «95 квартал» порівняли з «українськими гнидами». Мер Скадовська відреагував на образливі жарти гумористів

Попри величезну державну підтримку «95 кварталу», їхній продукт викликає безліч нарікань з боку українців. Ба більше, від режисерів та творчого колективу вимагають вибачень за «дотепні» жарти, зокрема над жителями окупованого Скадовська, що на Херсонщині.

Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв вчора прокоментував образливий жарт «95 кварталу» про жителів окупованого росіянами міста. На відео очільник міста закликав режисерів гумористичного шоу вибачитися перед людьми за «сіськи» зі Скадовська.

«Непрості маємо нині часи. Дуже правий був Петлюра, який казав: «Нам не так страшні московські воші, нам страшні українські гниди».

Жарти про «сіськи» зі Скадовська, напевно комусь здаються дуже дотепними. Але хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями.

Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно чого зараз потребують скадовчани це підтримки.

Знаю, що у нас багато людей були російськомовними, але усі добре розуміють українську, і добре говорять українською. Тому, я запускаю флеш моб «Скадовськ говорить українською». Пропоную усім скадовчанам підтримати і зачитати щось українською. Незалежно від того де ви є тепер, знаю, що в серці ви любите Скадовськ.

Український Скадовськ. Бо саме за українську мову і культуру сьогодні нас намагається знищити орда. А ми сильніші - бо ми єдині», - написав мер.

Також Яковлєв прочитав твір Григорія Чубая «В двадцятий вік не просто жити».

Звісно, не всі українці спостерігали у новорічну ніч за виступом «кварталівців».  Вони показали пародію, у якій російськомовна дівчина намагається говорити українською, час від часу перекручуючи зміст слів. Представляючись, вона повідомила співрозмовникові, що зі Скадовська. У її виконанні фраза пролунала як «сіськадовська».

Крім того, гумористи допустилися і географічної помилки, вказавши, зокрема, в описі свого відео на YouTube, що дівчина - зі сходу України. Тоді як насправді Скадовськ - це Херсонщина, південний регіон нашої держави.

Зазначимо, це не перший невдалий жарт колективу щодо маленьких містечок. У сценаристів на цей рахунок якісь "пунктик"...

Олег Верлан

2 січня, 2024