797 день російської повномаштабної військової агресії проти України

Новини Вінниці / 797 день російської повномаштабної військової агресії проти України

Минулої доби відбулися 115 тактичних залучень.

Ворог наніс 5 ракетних та 47 авіаційних ударів, а також 90 ударів з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населеним пунктам. Ці напади призвели до жертв серед мирного населення та значних руйнувань цивільної інфраструктури.

Авіаудари вдарили по різних населених пунктах у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях. 

У зоні конфлікту не зареєстровано значних змін, але ворожі війська продовжують свою діяльність у районах, прилеглих до кордону з рф. У цих районах спостерігається збереження військової присутності та проведення підривної діяльності для запобігання розгортанню українських військ.

Попри непостійність ситуації на передовій, українські воїни продовжують активну оборону та завдають значних втрат окупаційним військам, показуючи високий рівень готовності та відданості своїй країні.

29 квітня Військово-повітряні сили України здійснили авіаудари по 5 зосередженням військ противника, а ракетні війська України уражували зосередження військ та радарні станції російських окупантів.Ракетні війська України уразили 1 зосередження військ та 2 радарних станцій російських окупантів.

 

Михайло Білик

30 квітня, 2024