795 днів військової агресії рф проти України

Новини Вінниці / 795 днів військової агресії рф проти України

Минулої доби було зафіксовано 88 бойових зіткнень.

Протягом минулої доби ворог завдав 32 ракетних та 64 авіаційних ударів по позиціях українських військ та населеним пунктам. Особливо активні були дії противника у Харківській, Луганській та Донецькій областях. Однак українська протиповітряна оборона успішно збила 4 безпілотники Shahed та 5 інших невстановлених типів, завданих агресором.

Зазначені атаки призвели до обстрілу понад 110 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Українські війська продовжують активно відстоювати свої позиції та відбивати атаки противника. Наприклад, на Куп'янській вісі відбулось 13 атак, на Лиманській - 14, на Бахмутській - 8, на Авдіївській - 35, на Новопавлівській - 13, на Оріхівській - 2. Українські захисники продовжують активно завдавати ворогові втрат у живій силі та техніці, зберігаючи контроль над ситуацією на передовій.

У цей час Військово-повітряні сили України продовжують активно вести бойові дії проти зосереджень військ противника. Завдяки авіаударам, нанесеним 27 квітня, були уражені 16 командних пунктів та 2 радари ворожих загарбників.