27 штурмовиків консервного заводу у Вінниці арештовані на 60 діб

Новини Вінниці / 27 штурмовиків консервного заводу у Вінниці арештовані на 60 діб

Усім учасникам масового заворушення на території Вінницького консервного заводу обрано запобіжні заходи, - повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.

Усім учасникам масового заворушення на території Вінницького консервного заводу обрано запобіжні заходи, - повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області.
По факту подій 13 травня убло відкрите кримінальне провадження за фактом масового
заворушення, що супроводжувалось захопленням будівель та споруд заводу, знищенням майна та використанням предметів, що застосовувались як зброя.
Усім затриманим на місці події особам, серед яких троє неповнолітніх, що брали участь у вчиненні вищевказаного злочину, складено та підписано повідомлення про підозру у вчиненні кримінального
правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України – тобто, активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя.
Окрім того, усім учасникам вищевказаних подій обрано міру запобіжного заходу, в тому числі, 27 осіб узято під варту на строк 60 днів без визначення розміру застави. Щодо інших учасників обрано більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та одного підозрюваного передано на поруки.
Виключно на всі ухвали слідчих суддів, якими відмовлено у клопотанні про взяття під варту, процесуальними керівниками Вінницької місцевої прокуратури готуються апеляційні скарги.

 

admin

17 травня, 2019